Vistas de página en total

jueves, 8 de marzo de 2007

Un pas més per recuperar el paisatge del riu Ripoll

La recuperació paisatgística del Riu Ripoll és l'objectiu del conveni que ha signat el conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Nadal, amb els sis municipis riberencs del riu Ripoll. El conveni contempla l'elaboració d'un estudi que analitzarà l'estat actual de la conca del Ripoll al seu pas pels municipis de Sant Llorenç Savall, Castellar del Vallès, Sabadell, Barberà del Vallès, Ripollet i Montcada i Reixac.

Aquest informe, que tindrà un cost de 42.000 euros, aportarà propostes concretes d'intervenció paisatgística i mesures de protecció i estarà enllestit el juliol de 2007. L'estudi s'emmarca en la línia d'actuació de la Llei del paisatge i permetrà tenir una visió integral i sistematitzada de la conca del riu Ripoll per preveure un conjunt de propostes que orientin les actuacions posteriors dels ajuntaments. Els consistoris que promoguin actuacions derivades de l'estudi podran acollir-se a les convocatòries anuals d'ajuts procedents del fons creat en el marc de la Llei del Paisatge.


Història del riu

El riu Ripoll és un afluent del Besòs que té 40 quilòmetres de recorregut. L'activitat humana i productiva (agrícola i industrial) que s'ha localitzat històricament al voltant del riu n'ha modificat l'aparença. De fet, la conca del riu Ripoll és un dels pocs paisatges fluvials preindustrials de Catalunya. No obstant això, aquesta riquesa patrimonial ha conviscut amb un deteriorament de l'entorn fluvial i, els darrers anys, alhora, amb una creixent conscienciació ciutadana sobre la importància natural del riu i el seu ús com a espai lúdic i cultural.

Foto i texte: Ripollet Comunicació (ripollet.cat)

No hay comentarios: