Vistas de página en total

lunes, 22 de septiembre de 2008

Jornada de treball amb el conseller Nadal


El passat divendres, el conseller Joaquim Nadal, acompanyat del secretari de mobilitat Manel Nadal, van realitzar una reunió de treball a l’Ajuntament de Ripollet, a la qual, vaig participar com a alcalde juntament amb la resta de portaveus municipals.

Aquesta reunió s’emmarca dintre de la petició que li vaig fer, després de la darrera reunió mantinguda entre la Comissió per a solucionar l’impacte de la C-58 al seu pas per Ripollet i el director general de carreteres, el passat mes de juny, a la qual no es va avançar gaire.

A més d’aquesta qüestió, des de l’Ajuntament vem plantejar altres temes que afecten Ripollet i que tenen a veure amb la Conselleria que dirigeix el conseller Nadal: l’arribada del tren a Ripollet, la construcció del nou pont que al riu Ripoll o aclarir la qüestió de la titularitat del pont que enllaça amb la C-58 (Ferreria).

La reunió va ser curta però intensa, i els presents vem sortir contents amb les informacions donades pel conseller, amb l’estil que el caracteritza: anar al gra. La veritat és que portava els temes ben treballats, i evidentment, això agilitza molt les reunions.

D’aquesta manera, ens va informar que per part de la Direcció General de Carreteres, s’està estudiant la darrera proposta feta per la comissió municipal, que consisteix en un semi-soterrament de la part entre els dos ponts, i al mateix temps els serveis tècnics estan treballant per establir quines serien les actuacions futures a realitzar en aquesta part de la C-58, per tal d’intentar coordinar els projectes.

D’altra banda, en relació a la feina feta per la Comissió per a l¡arribada del tren a Ripollet aquest darrer any, sembla que ha tingut els seus fruits, ja que tal i com va manifestar el conseller, el Pla Territorial Metropolità de Barcelona (PTMB) contempla una connexió ferroviària a Ripollet, i el seu compromís és que una vegada aprovat aquest pla, encara que sigui inicialment, es donarà llum verda al Pla Director d’Infraestructures (PDI) que serà el pla que determini la data i pressupost de l’obra.

Per últim, en relació al tema dels dos ponts sobre el riu Ripoll, només dir que la conselleria assumirà el cost de la part del pont que s’ha encarit a conseqüència de les prescripcions fetes per la Generalitat (aprox. un 50% del cost), i que el manteniment del pont de la Ferreria li correspon al Consell Comarcal del Vallès Occidental, segons la documentació que disposa la pròpia conselleria, i que així s’ha comunicat a aquest organisme.

Com veieu, resposta efectiva a quatre temes importants, tractats en poc més de tres quarts d’hora. Això és eficàcia.

No hay comentarios: