Vistas de página en total

miércoles, 10 de septiembre de 2008

Històries de Ripollet

Aquest és el títol del llibre de Manuel Mogas, editat l’any 1983, exhaurit des de fa temps,. Ahir a la tarda es va presentar al Centre Cultural de Ripollet una nova edició commemorativa dels 25 anys, a càrrec de la entitat local Ripollet Natura i de l’editora EMA publicacions.

La sala d’actes es va omplir de gent, molt espectant davant d’aquesta iniciativa. La família de l’autor, mort l’any 1989, també va estar present, encapçalat per la seva vídua Paquita Sauló.

Tal i com vaig comentar a la meva intervenció, el llibre de Manuel Mogas ha estat un referent durant tots aquests anys, i ha servit per a obrir el camí a d’altres publicacions relacionades amb la història local. Fet d’una manera amena i asequible, és un llibre molt proper, perquè no es tracta d’una història de Ripollet, sinó de la nostra història comentada a través de petites històries.

Ara, amb aquesta nova edició, totes aquelles persones que no han tingut la oportunitat de tenir el llibre ho podran fer. A més, en aquesta nova edició s’han ampliat i actualitzat dades i també s’han incorporat vuit petits articles realitzats per historiadors locals, el que li dona un important valor afegit.

Amb aquesta perspectiva de 25 anys, rellegint el llibre, un s’adona dels importants canvis que ha experimentat Ripollet, i es barreja una sensació de nostàlgia pel Ripollet de fa 25 anys, i al mateix temps una sensació de satisfacc i orgull pels canvis experimentats.

Una bona oportunitat per a conèixer la nostra història local, especialment per als més joves i els nouvinguts.

Moltes felicitats i enhorabona a totes les persones que han fet possible la reedició d’aquest llibre.

Fotos: ripollet.cat

No hay comentarios: