Vistas de página en total

miércoles, 30 de septiembre de 2009

Setembre acaba amb molta activitat



La Maternitat d’Elna, bressol de l’exili

El dilluns vam inaugurar a la sala d’exposicions del Centre Cultural una exposició magnífica, la qual, convido a tothom a visitar-la. Es tracta d’una exposició produïda per la Generalitat de Catalunya i que te com a objectiu difondre la important tasca que va desenvolupar una jove mestra suïssa, anomenada Elisabeth Eidenbenz al finalitzar la Guerra Civil, ajudant moltes dones exiliades embarassades, a tenir els seus fills en unes condicions dignes. Una actitud que fa uns anys va estar reconeguda per part de la ciutat d’Elna (Rosselló) i pel propi govern de la Generalitat amb la concessió de la Creu de Sant Jordi.

A més, aquesta exposició forma part de la trobada anual de Gegants que organitza la CRAC, i que tindrà lloc el proper diumenge amb la presencia de l’alcalde d’Elna el senyor Manuel Garcia. La veritat és que la CRAC sempre ens proposa exposicions que ens conviden a reflexionar. En aquest cas, aprofitant el 70 aniversari de l’exili.

Enhorabona i felicitats per la feina feta.


Temps per a la Diversió

Tot no ha de ser feina, i per tal de recuperar forces, encara que les físiques van quedar una mica malmeses, el dissabte vaig compartir una sortida amb els companys regidors i regidores del PSC de Ripollet amb les corresponents famílies. La sortida a Port Aventura ens va permetre compartir moments molt macos. Soc un privilegiat de tenir uns companys com els que tinc. És el meu millor patrimoni.


29 Festes de la Tardor

Aquest cap de setmana, el barri de Tiana-PontVell ha celebrat la 29 edició de les Festes de la Tardor. En el marc d’aquestes festes, el divendres, es va presentar un projecte conjunt entre els Ajuntaments de Cerdanyola del Vallès i Ripollet, que consisteix en iniciar un projecte de recerca per tal de recuperar la història més recent del barri, amb la col·laboració dels veïns i veïnes. El projecte, que porta per títol Pont Vell-Tiana, el vincle de la nostra història compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i és una experiència que donarà relleu a la intensa activitat que ha portat el barri en els darrers 50 anys.


Servei d’Orientació Jurídica del col·legi d’Advocats

La setmana passada vaig participar en una reunió amb la nova Junta del Col·legi d’Advocats de Sabadell que va tenir lloc als Jutjats de Cerdanyola del Vallès, juntament amb companys i companyes alcaldesses de la demarcació. Aquesta trobada s’emmarca dins d’una proposta del Col·legi d’Advocats als Ajuntaments per tal de signar convenis per establir un Servei d’Orientació Jurídica als ciutadans que ho necessitin. En aquest sentit, abans d’aquesta reunió, una delegació de la nova junta, encapçalada pel seu President Juan Antonio García Cazorla ens van presentar a l’Ajuntament de Ripollet aquest projecte i d’altres d’assessorament a les persones que pateixen violència de gènere o xenòfoba. Una bona proposta que caldrà estudiar i valorar.

No hay comentarios: