Vistas de página en total

domingo, 31 de mayo de 2009

Europees’09: Acte central PSC Ripollet


L’Agrupació local del PSC va organitzar divendres al Centre Cultural l’acte central de campanya, al qual va intervenir la consellera de Justícia Montserrat Tura.

És cert que molts ciutadans veuen aquestes eleccions llunyanes, com si no fossin amb ells, i això fa que hi hagi una certa desmotivació, que li va molt be a la dreta, perquè ells sí que estan motivats. I ho estan, perquè volen que aquestes eleccions siguin una primàries contra Zapatero a Espanya i contra Montilla a Catalunya.

És per això que a excepció del Partit Socialista, la resta parlen poc d’Europa. Uns perquè no els importa massa, i perquè saben que el seu model d’Europa dista molt del que volen els ciutadans, altres, perquè saben que pintaran poc, ja que no tenen grup europeu, i per tant hauran d’afegir-se a petits grups amb interessos molt diferents.

El seu objectiu, per tant, és parlar poc d’Europa i molt de Zapatero.

Els socialistes sí parlem d’Europa, del que ens afecten les seves decisions a la nostra vida quotidiana, de la importància que han tingut els fons europeus per a modernitzar Espanya en aquests darrers anys, de la importància d’estar sotmesos a uns criteris generals a nivell econòmic i de tenir una moneda comú. Ens recordem de les famoses devaluacions de la pesseta?

També la política de cohesió territorial europea ens arriba a prop. A Ripollet, el vial del riu Ripoll, el parc del carrer Maragall, la reforma del Mercat Municipal, les Escoles-Taller, etc.. són projectes locals que han tingut ajudes europees al seu finançament.

Què podem dir d’Europa i el seu govern?. En aquests moments, a Europa governa la dreta perquè té més diputats. Tots sabem que justament per això l’impuls de construcció d’una Europa més social, més de les persones està estancat. Recordem amb una certa nostàlgia la Europa de Felipe González, de Mitterrand, de Jacques Delors, la Europa del tractat de Maastrich, i la comparem amb la d’ara de Berlusconi o Sarkozy. Necessitem nous lideratges que treballin per aconseguir una Europa unida i solidària, amb més pes polític internacional, que sàpiga aprofitar els nous vents que venen dels EEUU d’Obama, que vetlli pels nostres drets i que no proposi bestieses com ampliar la jornada laboral dels treballadors a 65 hores.

El dia 7 de juny podem escollir dos models: el del Partit Socialista, un partit d’àmbit europeu que pot fer front a aquesta dreta rància i que pot garantit tot això que acabo de comentar, o be, el model PP de Vidal Quadras i Mayor Oreja que encara no és capaç de condemnar el règim de Franco.

Per tot això tenim una cita important el proper diumenge: Anar a votar. I per aturar aquesta dreta, VOTAR PSC.

No hay comentarios: