Vistas de página en total

miércoles, 6 de mayo de 2009

Constituït el Consorci Àrea Metropolitana de Barcelona


Ahir es va celebrar a l’Hospitalet l’acte de constitució del nou òrgan de govern metropolità. Un dia important pel que significa en l’avenç d’una reivindicació històrica.

El més important, però, ha estat l’alt grau de consens polític assolit, el que garanteix que governi qui governi, el camí per a aconseguir una nova llei que empari el govern metropolità no te retorn. Amb la constitució del consorci, s’avança en la línia de disposar d’una única entitat de govern metropolità (ara hi ha tres entitats) i facilita el rodatge necessari per quan entri en vigor la nova llei que s’està treballant al Parlament.

Questions com el desenvolupament urbanístic, la promoció econòmica, les infraestructures, l’habitatge, o la mobilitat, son competències que ha d’assumir el nou ens, les quals son difícilment gestionables pels diferents ajuntaments de manera independent. Per tant, s’obre una via magnífica per poder gestionar millor aquelles qüestions que afecten directament al nostres conciutadans.

I tot això es fa sense incrementar la burocràcia ni crear noves estructures. Es fa utilitzant tots els recursos de la Mancomunitat de l’Àrea Metropolitana i dels diferents serveis i instruments (Barcelona Regional, Institut d’estudis Metropolitans i Regionals o el Pla Estratègic Metropolità).

No hay comentarios: