Vistas de página en total

lunes, 2 de marzo de 2009

L’oficina de la Llei de Barris a Can Mas obre les portes


Des de el dissabte passat, el barri de Can Mas compta amb un nou espai que acollirà diferents serveis del projecte de la Llei de Barris. Els veïns i veïnes van poder visitar, en una jornada de portes obertes, les diferents instal·lacions que aglutina aquest espai de 650 metres quadrats.

Aquests espais situats a l’illa interior del parc Rizal vol simbolitzar l’aposta important que ha fet l’Ajuntament, apropant aquests serveis al barri. KFTÍ de Can Mas per als joves, Telecentre per ajudar a trobar feina, l’espai Dona, i les oficines que acolliran els tècnics dels diferents projectes (recuperació de la memòria del barri, assessorament a les comunitats de veïns per a millores als edificis, difusió dels diferents projectes urbanístics, formació i iniciació a les noves tecnologies, etc...) son serveis que revitalitzaran i donaran vida un espai que fins fa poc era marginal.

Ens aquest moments de crisi, on alguns ajuntaments que estan desenvolupant la llei de barris als seus municipis, estan reduint els recursos destinats als projectes i allargant els terminis d’execució, l’ajuntament de Ripollet aposta decididament per mantenir les inversions, amb l’esforç que això representa.

fotos: ripollet.cat


Els Ajuntaments del PSC plantem cara a la crisi

També el dissabte passat, la Federació del PSC del Vallès va organitzar un acte a Sabadell que va comptar amb l’assistència de més de 600 persones de les diferents poblacions. Va ser un gran acte, que va girar entorn a l’anàlisi de la situació actual de crisi i informar de les polítiques que des de els diferents ajuntaments de la comarca estem portant a terme per tal de minimitzar el seu impacte en els ciutadans. Varem intervenir els diferents alcaldes i alcaldesses així com els candidats de les 12 poblacions.
En els diferents discursos es va fer palesa la diferència de les polítiques allà on governa el PSC amb la resta. Opcions com reduir la despesa corrent, fent polítiques d’austeritat per tal d’incrementar notablement la despesa social per ajudar als més necessitats, reforçar les polítiques de creació d’ocupació, i incrementar les inversions per tal d’estimular l’economia i la generació d’ocupació son trets que ens defineixen clarament de la resta de forces polítiques. Els socialistes som conscients que des dels Ajuntaments no podem solucionar-ho tot, però sí que podem pal•liar la situació de moltes persones.
Davant d’aquestes accions, la recepta de la dreta és baixar els impostos, decisió que com sempre, perjudicaria els més dèbils. Una altra trampa de les que ens te acostumats la dreta, que com fins ara, ens volia fer creure que el mercat ho arreglava tot.
Els socialistes tenim confiança en el futur, i segur que l’economia i la creació d’ocupació tornaran al nivell de fa uns mesos, perquè sempre ha estat així al llarg de la història i aquesta vegada no serà una excepció. Però és cert que res serà com abans. Hem aprés que el mercat no ho regula tot, que en temps de crisi, la societat recorre a la política per solucionar els problemes, que l’economia basada en l’especulació i l’avarícia porta a situacions com les que estem vivim i, en definitiva, hem de treballar per a canviar aquesta societat tan egoista i materialista per una societat més solidaria.
Si ho fem, alguna cosa positiva traurem d’aquesta crisi.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Estuve el sábado visitanto los locales y me encantaron. Ya era hora de que se tomara en serio la recuperación del barrio. ahora que nos arreglen pronto el prque que falta hace.