Vistas de página en total

lunes, 16 de marzo de 2009

Constituït el Govern Territorial de Salut del Vallès Occidental-Est


Divendres passat, a la sala de Plens de l’Ajuntament de Sabadell, es va constituir el govern Territorial de Salut (GTS) del Vallès Occidental-Est, amb la presència de la Consellera Marina Geli, responsables territorials del Catsalut així com la totalitat d’alcaldes/esses i regidors/res dels diferents Ajuntaments que conformem aquesta demarcació sanitària.

Un pas més, i una aposta decidida per part de la Conselleria de Salut, de descentralitzar els foros de discussió i decisió que afecten a la sanitat pública. Un espai on ens trobarem totes les parts directament implicades en la gestió sanitària, per tal de millorar-la i corresponsabilitzar-nos en la presa de decisions (Generalitat, Ajuntaments, Veïns, Empreses Operadores, etc...).

És important no perdre la confiança en el nostre sistema sanitari, a través de campanyes de descrèdit o simplement de desgast polític, perquè el nostre model sanitari no s’ho mereix. Han estat moltes les accions iniciades aquests darrers anys per fer front a un important increment de la població (més d’un milió i mig de persones a tot Catalunya en set anys), i concretament a la nostra comarca, amb més èmfasi degut a la manca d’inversió pública durant més de vint anys (discriminació positiva, en paraules de la Consellera Geli) .

Al llarg d’aquest acte es van presentar les dades relatives a la sanitat a la nostra comarca, on queda reflectit el gran esforç pressupostari (ampliació de l’hospital Taulí que entrarà en funcionament el proper mes de maig, adequació de l’antiga Aliança per incrementar els espais d’atenció, una nova organització per tal de reduir el nombre d’usuaris a l’hospital Taulí (Sant Quirze del Vallès i el barri de Can Rull de Sabadell tenen ara com a referència l’hospital de Terrassa), un gran increment de personal sanitari i sobretot, un important increment pressupostari, per sobre de la mitjana de Catalunya. Tot això ha esdevingut una notable reducció en les llistes d’espera en aquests quatre anys.

No obstant, encara hi ha reptes importants per assolir, que seran els que definitivament determinaran una millora definitiva. Un d’aquests reptes és sense dubte, el nou hospital Ernest Lluch.

El mateix divendres, al matí, es van obrir les cinc propostes que van guanyar el concurs d’idees per fer el projecte d’aquest nou hospital. El nivell de totes elles és altíssim, el que ens garanteix que aquest equipament emblemàtic serà una referència. Les properes setmanes aquests projectes seran presentats a les quatre poblacions de referència per tal que tothom pugui veure la seva qualitat. Un pas més en el compliment de l’agenda marcada.

Ara toca estudiar aquestes propostes i escollir la millor per tal que la Generalitat pugui encarregar el projecte executiu el més aviat possible, tal i com es va comprometre. La cessió dels terrenys i l’enderroc de les antigues naus està a punt.

Treballant sense fer soroll, sense pauses, i fent les coses com s’han de fer, cada cop estem més a prop perquè aquest projecte sigui una realitat.

No hay comentarios: