Vistas de página en total

jueves, 4 de diciembre de 2008

Ripollet rebrà de l’Estat 6.311.579 euros per a invertir l’any 2009


Aquesta és la quantitat que li correspon a Ripollet dels 8.000 milions d’euros que l’Estat ha destinat als Ajuntaments per a fer inversió durant l’any 2009. No hi ha dubte que és una important injecció econòmica per als Ajuntaments, que hem rebut aquesta notícia com un bàlsam a la precària situació econòmica que estem patim.

El passat dia 2 de desembre, el BOE publicava aquest decret llei, aprovat pel consell de ministres el dia 28 de novembre i anunciat al Congrés de Diputats pel President Zapatero el dia abans. Aquest decret llei estableix el repartiment en base a la població, per tant és una ajuda que rebran tots els ajuntaments, dels més petits als més grans.

L’objectiu és injectar una important quantitat de diners a través de les inversions públiques fetes pels ajuntaments per a revitalitzar l’economia i crear llocs de treball. Els ajuntaments hem de presentar els projectes entre el dia 10 de desembre fins el 24 de gener del 2009. Posteriorment, el Ministeri d’Administracions Públiques (MAP) confirmarà l’acceptació d’aquest projectes, que s’han d’adjudicar per tal que les obres comencin el 13 d’abril del 2009 fins el primer trimestre del 2010.

Els condicionants dels projectes són la obligatorietat que cadascú d’ells incorpori una memòria amb el nombre de llocs de treball a crear, que no estiguin cofinançats per altres administracions i que no estiguin inclosos en els pressupostos municipals d’inversió previstos per al 2009.

Això vol dir, que en aquest moments estem mobilitzats per tal de aprovar projectes que arribin al màxim atorgat pel Govern. Projectes que volem que arribin a tots els veïns i veïnes a través de la millora de carrers, accessibilitat, millora dels equipaments públics, etc...

A més, a Ripollet, l’ajuntament invertirà del seu pressupost més de 4 milions d’euros, el que vol dir que al llarg del 2009 invertirem més de 10 milions. Una quantitat gens menyspreable, que si bé, no soluciona el problema de fons que és el finançament municipal, sí que ens dona un respir.

No hay comentarios: