Vistas de página en total

jueves, 11 de diciembre de 2008

L’hospital Ernest Lluch més a prop


Aquest matí els alcaldes de Cerdanyola Toni Morral, de Barberà del Vallès Ana del Frago, de Montcada i Reixac César Arrizabalaga i jo mateix hem fet públic en roda de premsa els cinc guanyadors que han de presentar el concurs d’idees del projecte del futur hospital Ernest Lluch.

El passat 18 de juliol, en una reunió extraordinària de la Comissió Gestora de la Mancomunitat de municipis de Cerdanyola-Ripollet-Montcada es va licitar el concurs per tal que els arquitectes i gabinets tècnics es presentessin al concurs d’idees. Cal dir que els 24 grups presentats, tant estatals com estrangers, presenten un currículum i un nivell molt alt, que ha complicat l’elecció dels cinc guanyadors. No obstant això, ens garanteix un altíssim nivell de qualitat en un equipament que a més de la seva funcionalitat, tan necessària a la nostra comarca, ha de representar un símbol de la nova arquitectura moderna i respectuosa amb el medi ambient.

A partir d’ara, els cinc guanyadors disposen de seixanta dies per a presentar els seus treballs, per tant, la propera primavera el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya encarregarà el projecte executiu al guanyador, un projecte que te un pressupost de més de 4 milions d’euros.

La construcció d’un hospital segurament és un dels reptes constructius i funcionals més complicats que hi ha, degut no solament a la complicitat de l’edifici sinó al seu equipament (quiròfans, connexions de caràcter tècnic, seguretat, aparells, etc...). A aquestes alçades podem dir que el treball i la reivindicació d’aquests darrers anys per part dels ajuntaments i de la societat civil, s’ha vist recompensat amb l’assumpció per part del Departament de Salut d’aquest important equipament. No hi ha marxa enrere.

Ara el que toca és fer el seguiment i vigilar que el procés no s’aturi i es compleixi el calendari que es va establir entre la Conselleria i els quatre Ajuntaments.

Per últim, recordar que estem parlant d’una obra amb un pressupost estimat de 90 milions d’euros, el que representa segurament l’obra més important feta a la nostra zona, que generarà sense dubta, un pol de centralitat econòmica i molts llocs de treball.

foto: ripollet.cat

No hay comentarios: