Vistas de página en total

lunes, 21 de abril de 2008

Ripollet ja te himne


El passat divendres el Ple de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat l’himne oficial de Ripollet. La lletra escollida correspon a la poesia Cant a Ripollet de Josep Mª Brull, i va ser presentat públicament ahir al migdia en el marc de la tradicional festa de Sant Jordi a la Rambla. La interpretació va tenir dos parts, una versió infantil cantada per una representació d’alumnes de les escoles de Ripollet, i una altra, interpretada per la Coral El Vallès de Ripollet.

Com a colofó de les activitats organitzades amb motiu de la declaració de l’any Brull, i a petició d’algunes entitats locals, l’Ajuntament va fer seva la proposta i va iniciar la tramitació amb el Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya, sent el primer Ajuntament de Catalunya en registrar un himne oficial.

Moltes vegades diem que estem vivim un dia històric, però aquest cap de setmana, sense dubte, ho ha estat. És un homenatge del poble de Ripollet al mestre Brull que perdurarà en el temps i que servirà, entre d’altres coses, per mantenir viva la memòria del nostre insigne veí.

A més, amb aquest acte, es tanca un any ple d’activitats, en les quals, l’Ajuntament mai no ha estat sol, ja que han estat les diferents entitats i associacions del poble les que han col·laborat i s’han implicat en els diferents actes i activitats. Des d’aquí els hi vull agrair aquesta complicitat.

Agrair també a totes les persones que han treballat i col·laborat en l’enregistrament de l’himne, especialment a la Coral del Vallès de Ripollet, així com a la família Brull per la cessió gratuïta dels drets d’autor de la lletra.

Ens agradaria que els veïns i veïnes de Ripollet facin seu aquest himne, i que serveixi com a element d’integració i cohesió social.

Ahir, el Telenotícies migdia de TV3 es va fer ressò de l’acte de presentació. Si algú no ha vist la notícia, es pot accedir a través de http://www.tv3.cat/videos/387979

Pels que vulguin escoltar l’himne, ho poden fer a través de la pàgina web de l’Ajuntament: ripollet.cat.

Fotos: ripollet.cat

No hay comentarios: