Vistas de página en total

viernes, 1 de febrero de 2008

Premi Ramon Llull

Najat el Hachmi, una jove escriptora, immigrant marroquina va guanyar ahir a Andorra el premi Ramon Llull de les lletres catalanes. Felicitats!

Reconeix que per a mi és una desconeguda, però m’ha cridat l’atenció el fet que una persona jove i d’origen marroquí hagi guanyat aquest prestigiós premi, el més important de les lletres catalanes.

Estic content i em sento orgullós de pertànyer a una societat com la catalana, oberta i plural. En teoria, totes ho són, però la nostra, ho demostra constantment, i d’altres no. Fets com tenir un president de la Generalitat d’origen andalús o que el premi Ramon Llull s’ho porti una immigrant marroquina, demostra que vivim en una societat madura. Crec sincerament que som un exemple, un mirall.

Enhorabona al jurat. Si aquesta jove es mereixia el premi, l’hi han donat. Així de senzill i així de normal.

Foto: Najat el Hachmi amb Paco Candel

8 comentarios:

Anónimo dijo...

La Catalunya a la que usted hace referencia:

"Català que et sents espanyol i que creus que la teva mare és Espanya: et van comprar en un orfenat. No és que t'abandonés ta mare biològica, Catalunya, és que vas abandonar-la tu i et van haver de buscar un lloc. Espanya va comprar-te perquè duguessis un sou a casa. Però ni t'estima ni t'ha estimat mai, només vol la pasta (...) La teva mare és Catalunya i t'estimaria si tornessis, però tot el que gràcies a tu té de més Espanya, ella ho té de menys i està molt debilitada de tants fills que l'han abandonada, com tu: això no se li fa a una mare. Pots seguir, Ventafocs, fent-li els vàters a la madrastra, o deixar de fer el ridícul i tornar a casa"
Salvador Sostres
Columnista
Article d'opinió a l'Avui
1 de febrer del 2008


Otra muestra:

Si no saben catalán, "que se vuelvan a su mierda de países"
Enric Vila

http://www.diarioiberico.com/actualidad/si-no-saben-catal%e1n-que-se-vuelvan-a-su-mierda-de-pa%edses-18675.html


Luego sale Pilar Castillejo diciendo que usted habla Castellano mientras dos de sus concejales suelen usar la lengua de Cervantes en los plenos....

Anónimo dijo...

¿Tienes algún problema con que esos dos concejales utilicen el catalán o el castellano? Es que no se te acaba de entender.

Anónimo dijo...

Parece ser que el problema lo tiene Pilar Castillo.

Juan Parralejo dijo...

La verdad es que no capto muy bien vuestros mensajes. O bien habláis en clave, o bien no sabéis ni de quien estáis hablando, entre otras cosas, porque no sabéis ni escribir los nombres.
Por favor, evitar hablar de personas concretas si ni siquiera sabéis quienes son.

Anónimo dijo...

Pilar Castillejo es la concejal del Compromis per Ripollet?

Juan Parralejo dijo...

Pilar Castillejo sí. Pilar Castillo no.
Vuelvo a insistir, me gustaría que este foro se utilizase para debatir o contrastar ideas y no para mencionar a personas sin ton ni son.

Anónimo dijo...

que susceptibles sou alguns quan us parlen de segons quins regidors

Anónimo dijo...

Estan liados Parralejo y Castillejo?