Vistas de página en total

jueves, 24 de marzo de 2011

Presentat el mapa de Patrimoni a Ripollet


El Centre d’Interpretació del Patrimoni (CIP) va acollir ahir la presentació pública del Mapa de Patrimoni de Ripollet. Un compromís del govern municipal que veu la llum amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

167 bens de tipus immoble, moble immaterial o natural han estat inventariats i a disposició de tot aquell que ho vulgui consultar a través de la pàgina web municipal ripollet.cat.

Aquest inventari és el millor fonament per continuar en la línea de protegir el nostre patrimoni. A partir d’ara, ja podrem treballar en el catàleg de patrimoni així com en l’elaboració de topònims.

Des de la inauguració del CIP, han estat moltes les actuacions encaminades a recuperar el nostre patrimoni local (troballes arqueològiques, recuperació de la Font de Can Mas, Rehabilitació i musealització de l’antic rellotge del campanar, Declaració de l’església parroquial com a Be Cultural d’Interés Local, Estudis a l’antic Molí d’en Ginestar, etc...), però és a partir d’ara quan disposem d’un fitxer extens, no tan sols del patrimoni públic, sinó també del patrimoni privat d’alguns veïns i veïnes que han volgut col·laborar oferint dades i documentació dels seus patrimonis particulars o col·leccions.

Aprofito per agrair-los la seva disponibilitat.

Aquest mapa inventari no s’ha fet com a una foto fixa, ja que és revisable i ampliable. Això vol dir que està viu i que es poden anar incorporant nous elements, i això és important perquè de ben segur que apareixeran.

No hay comentarios: