Vistas de página en total

lunes, 10 de mayo de 2010

Els grups de l’oposició boicotegen el Ple municipal a Ripollet


La manera que tenen PP i COP (els grups local d’oposició) d’entendre la democràcia és sol·licitar un Ple extraordinari i després no presentar-se. Això que pretén ser un boicot, però que realment és una burla i una falta de respecte a la Institució i als seus votants, defineix molt be l’estil d’aquests dos grups.

Diuen que no estan d’acord amb l’hora del Ple i demanen que es consensuï amb ells. Quin morro!

O sigui, ells utilitzen el reglament de funcionament del Ple per demanar un Ple extraordinari, fent ús de les seves prerrogatives, sense consultar a ningú la conveniència o no d’aquesta sol·licitud, i després es queixen de què l’Alcalde, utilitzant aquest mateix reglament decideix el dia i l’hora. Senyors, les normes són per tothom, i per respectar-les, no només la part que ens agrada.

Ara ens titllen d’antidemocràtics. Si s’ha pres alguna decisió antidemocràtica, segur que podran impugnar-la. Els repto a què ho facin.

En el fons, encara que insconscientment, tenen la idea què els regidors i regidores del govern viuen de l’Ajuntament (professionals de la política, diuen) i ells són persones altruistes que tenen la seva feina i es dediquen a estones a l’Ajuntament. Pues no és així.

Els regidors i regidores del govern tenen la seva feina igual que ells, i per assistir al Ple han hagut de demanar permís a les seves empreses, tal i com dóna dret el Estatut dels Treballadors. I per aquesta assistència, tal i com està acordat, es cobra una assignació que és la mateixa pels regidors del govern i de l’oposició.

NO TENEN EXCUSA. Els hi ha agafat una emprenyada i han perdut els papers.

Per cert, Com es pot dir què el que vol el govern és refusar el debat? Si al darrer Ple varem estar més d’una hora debatent el tema pel qual han sol·licitat el Ple extraordinari!

Si volen debatre sobre mitjans de comunicació que hi vagin al Consell d’Administració del Patronat Municipal de Comunicació, que tenen representació i que és un òrgan plural, representatiu i participatiu. O es que aquesta participació no els interessa? Només els interessa la participació quan ells manipulen?

Seran capaços de demanar un Ple extraordinari per debatre, per exemple, sobre l’esport extraescolar o sobre la Festa Major? Aleshores, perquè serveixen els Patronats? O es que hi ha Patronats de primera i altres de segona?

foto:ripollet.cat

No hay comentarios: