Vistas de página en total

lunes, 26 de abril de 2010

Un altre cap de setmana frenètic


Diuen que la primavera, la sang altera. I deu ser així perquè aquest cap de setmana ha estat “mogudet”. Sembla que amb el bon temps, tots ens animem a fer coses. Tantes, que no he pogut gaudir-les totes. Però déu n’hi do.

El dissabte al matí no vaig poder assistir-hi al míting del PSC de la Mar Bella, perquè em vaig quedar amb els amics del Centre Aragonés de Ripollet que celebraven el Dia d’Aragó (San Jorge), però vaig seguir una bona part per Internet (Per cert, és fantàstic. Us animo a provar-ho) i em va agradar molt. Va ser un acte diferent, en la línia dels darrers, és a dir, un lloc ben escollit, una bona escenografia, bon ambient, y per sobre de tot, un missatge clar. En paraules del President Montilla “Segueixo creient en l’Estatut”, és a dir, en l’aprofundiment de l’autogovern a través del diàleg i la negociació amb la resta de pobles d’Espanya. Aquest missatge, senzill però contundent, és un missatge d’una persona que no s’amaga, que no fa dobles jocs, i això encara és més important amb el debat que hi ha entorn al Tribunal Constitucional i un dia abans de la celebració de les consultes sobiranistes a més de 200 poblacions. Per cert, he llegit que al municipi veí de Montcada va votar el 8’5% del cens electoral. Tot un fracàs.

Ja he dit que vaig compartir “Vino de Honor” amb els amics del Centre Aragonés. Bona gent. La veritat és que em sento estimat per ells i em trobo com a casa en el seu local. A la tarda, festival de Jotas al teatre-auditori per tancar amb ells un dia molt maco. Però a més de les activitats programades pel Centre Aragonés, el dissabte encara vaig tenir temps de passar-me pel Centre Cultural a fer donació de sang i a escoltar les Caramelles que un any més ens va obsequiar la Coral del Vallès de Ripollet. L’entitat degana de Ripollet, amb més de 125 anys d’història, que ha sabut renovar-se i arriscar-se incorporant noves veus i ampliant el repertori. Va estar molt be.

Ahir al matí vaig anar al futbol, a veure el C.F. Ripollet que va empatar a cero amb el Vilassar. Un partit una mica avorrit, i que vist el joc dels dos equips, crec que el Ripollet va guanyar un punt. Una llàstima perquè va fer una primera volta fantàstica, i fins fa només 3 jornades, s’estava pensant en pujar de categoria. Però així són les coses, i amb tres jornades “punxant” són suficients per perdre moltes oportunitats, tot i que avui em comentava el seu President, el Francesc Inglada que encara podem aspirar a quedar segons si fem un bon tancament de lliga. Aquest ha de ser l’esperit. Ànims.

A la tarda, un plat fort: La inauguració de la remodelació que s’ha fet al Centre Parroquial. Un dia important, perquè culmina molts mesos de treball, y quasi deu anys de planificació, en una obra que no ha estat fàcil. Ho vaig dir en el meu parlament i crec que és cert, encara té més valor perquè s’ha fet amb l’aportació de molta gent. Molts tenim un record del Centre Parroquial a les nostres vides, de quan érem petits i anàvem al cine. I aquests records formen part de la nostra vida, però la realitat és que tot canvia, els espais s’han de modernitzar i adaptar a les noves necessitats, i justament això és el que s’ha fet, i per cert, molt ben fet. Enhorabona a tots els que han participat, perquè el resultat ha estat magnífic. A partir d’ara, Ripollet disposa d’un espai còmode, d’un format mitjà (200 places), que complementa l’oferta del Centre Cultural i el Teatre-Auditori. Espero que es puguin fer molts actes i moltes obres de teatre. Ahir ja varem tenir una mostra, amb un “collage” d’obres representades per Amics del Teatre, un repàs de fragments de les obres representades aquests darrers anys que ens van fer passar una bona estona.

Tanco el repàs amb un acte d’avui. Aquest matí hem inaugurat la nova línia de bus que unirà el barri de Tiana de Ripollet amb el centre de Montcada. Una nova oferta que amplia la existent i que entre d’altres avantatges, permetrà connectar aquest barri amb la resta del poble, amb l’estació de rodalies Renfe de Cerdanyola i les de rodalies Renfe de Montcada, a més d’altres correspondències de busos. Tot amb la comoditat del bitllet integrat que ens permet fer transbordaments amb el mateix bitllet. De fet, Ripollet guanya un bus urbà. Esperem que tingui èxit i que serveixi per pal·liar el dèficit de transport públic que té el nostre poble.

fotos: ripollet.cat

4 comentarios:

Anónimo dijo...

Y de las mierdas de perro se va a ocupar alguien algún día????

Caminar por algunas calles de Ripollet es asquerosito, no estaría de más hacer un poco de campaña y poner a los agentes a poner algunas multas a los que no las recogen.

Juan Parralejo dijo...

Aunque parezca mentira, ya nos ocupamos. Con Policia de paisano que revisa los chips de control de los perros y además pone sanciones, aunque seguramente no las suficientes y las que nos gustaría a todos.
Los próximos días se iniciará una nueva campaña de concienciación desde la concejalía de Salud, conjuntamente con la Policia Local, encaminada a fomentar el civismo, que es el verdadero problema, no el seguimiento de la policía. Si los propietarios de los perros no recogen las cacas, ya podemos poner toda la policía del mundo que no solucionaremos el problema. Y eso pasa aquí y en todos los pueblos y ciudades, porque no hay una fórmula mágica que elimine el problema.
No obstante, se aceptan sugerencias. Eso sí, que se puedan aplicar y sean legales.

Anónimo dijo...

Pues me parece bien que se haga algo, pero tiene que ser algo efectivo. A la gente no le va a entrar por campaña nada. Y menos el civismo. Solo funcionan las multas, como en Sabadell o Cerdanyola.

¿Apela al mismo civismo que hace que la gente deje las basuras junto a los contenedores de colorines porque pasan de separar?

¿Al civismo de los chavales que van en bicicleta por las aceras esquivando peligrosamente a los peatones y que te insultan cuando te quejas porque casi te arrollan?

¿Al civismo de los que están liándose porros en la misma puerta del instituto cuando salen los chavales y los agentes que están allí no les dicen ni pío?

¿Al civismo de los niñatos que van con el coche haciendo rallies en calles urbanas con parques y muchos críos?

En Ripollet no funciona el civismo, alcalde. Una buena campaña y que la gente sepa que les pueden multar (y que se multe). Porque lo de Ripollet es escandaloso, en calles como la Maragall no se puede caminar 50 metros sin esquivar una llufa. Por no decir el peligro que supone para gente mayor, de resbalar y hacerse daño. ¿Denunciamos al consistorio por no tener las calles limpias si eso ocurre?

Es un tema de salud pública.

Juan Parralejo dijo...

Esto de las multas es curioso. Algunas personas se quejan de que no se ponen multas hasta que por alguna causa les toca a ellas. Entonces se quejan de que la Policía sólo está para multar.
Créame que, además de las multas, que ya se ponen, es necesario tener la educación suficiente para vivir en comunidad y respetar al prójimo. Todos estos "niñatos" que comenta son nuestros hijos y los que van dejando las "llufas" son nuestros vecinos.
Cuando quiera nos damos un paseo por Cerdanyola o Sabadell y le enseñaré "llufas" a diestro y siniestro y "niñatos" con los coches y las motos tuneados haciendo ruido por la calle. Esto no es un consuelo, pero no acepto comparaciones con estas cosas, por la sencilla razón de que Ripollet no es diferente a las demás ciudades, aunque siempre hay personas que valoran más lo de fuera que lo que tienen cerca.