Vistas de página en total

lunes, 19 de abril de 2010

Montilla agafa aire


Dissabte passat vaig participar en la votació del Consell Nacional del PSC per escollir candidat a President de la Generalitat a les properes eleccions. Com és sabut, Montilla va sortir escollit de forma aclaparadora.

I això vol dir moltes coses en un partit que s’ha caracteritzat sempre per l’autocrítica i la confrontació d’idees. S’ha perdut aquest esperit amb l’elecció unànime de Montilla?. Clarament no.

Montilla ha sabut imprimir un estil basat en la prudència a l’hora de dir les coses, en el compromís als pactes, en la serietat d’un President que anteposa les necessitats i els reptes del país al del partit, i que estima Catalunya per sobre de tot. Algunes persones destaquen de Montilla, potser, la seva sobrietat i serietat com un element negatiu, moltes, en canvi, valoren molt positivament aquesta manera de fer, de treballar sense fer massa soroll, però amb fermesa. Són temps de fer més que de dir.

Si alguna cosa s’ha de recriminar al govern Montilla ha estat la seva incapacitat de transmetre la imponent acció de govern. I ell ho sap. Des de els Ajuntaments sabem perfectament que aquest govern ha estat a prop dels problemes reals dels ciutadans, i per això s’han incrementat considerablement les partides en Sanitat, en Eduació i en Foment de l’Ocupació. S’ha invertit més que mai a Catalunya, en Infraestructures (aeroports, port, carreteres, metro, trens...) en equipaments sanitaris i educatius, en investigació.

Vaig ser-hi a Pinós, quan Montilla va comunicar la seva intenció de presentar-se com a candidat i vaig escoltar el seu discurs. També vaig sentir el seu discurs dissabte, una vegada escollit candidat. Veig a Montilla, il·lusionat, convençut de què tant ell com el Partit estem en condicions de seguir governant aquest país. Pel que el coneix, puc dir que “al tanto”. Si alguna cosa té Montilla és que es creix amb les dificultats, i això de que les enquestes li vagin en contra, lluny de desmotivar-lo el que fa és estimular-lo.

Ara toca treballar i explicar la feina feta, que ha estat molta.

No hay comentarios: