Vistas de página en total

martes, 12 de enero de 2010

Televisió “sin publi”


Des de començament d’any, Televisió Espanyola emet la seva programació sense publicitat, emulant el que fan altres televisions públiques com la BBC.
Aquesta decisió, que pot ser discutida, entre d’altres per aquells que pensen que això representarà un major cost de finançament públic, la veritat és que ha estat ben acollida pels televidents. Això queda demostrat per les darreres dades d’audiència, que situa a TVE amb un índex del 20%, molt per sobre de la segona cadena que és Tele5 amb un 13%. Set punts de diferència que feia molts anys que no es produïen en el panorama audiovisual espanyol.
Veient aquestes dades, jo em faig algunes preguntes: La primera és si aquestes dades es mantindran en el temps o simplement són fruit de la novetat. La segona, si això perdura, ens podríem trobar amb una situació insòlita, es a dir, les empreses anunciadores, baixarien els preus que paguen pels anuncis, perquè l’audiència de la resta de cadenes ha baixat, amb la qual cosa, el que prometia ser un increment de recursos per publicitat pot no ser així.
En qualsevol cas, crec que la majoria volem que la televisió pública no entri a competir amb les privades ni en audiència, ni en programes mediocres. Volem una televisió que aprofiti el seu gran potencial per divulgar valors, per informar-nos com cal, per entretenir-nos amb programes de qualitat.
Pel que veig, amb els canvis que s’estan fent, algunes d’aquestes coses s’estan aconseguint, encara que a vegades, uns anuncis no van malament per aprofitar i fer un kit-kat.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Hola,

Soy Fer del pueblo de al lado de Ripollet (Cerdanyola del Vallès) y ahora ya me considero un fiel seguidor de Lucas Cruz. Estoy disfrutando de lo lindo en este Dakar 2010. Por eso quería preguntar si se sabe si se hará alguna celebración, alguna concentración, el ayuntamiento hará algo, o cualquier cosa por el estilo cuando Lucas gane el Dakar (que seguro que lo ganará). Agradecería mantuvieran informado por la web. Si se monta algo contar con 2 más de Cerdanyola en Ripollet para celebrarlo.
Força Lucas!

Anónimo dijo...

Si se monta algo en el pueblo para recibir a nuestro campeón como se merece, contad conmigo!

Aupa Lucas!

Jordi