Vistas de página en total

jueves, 2 de abril de 2009

10è Aniversari de l’Institut Can Mas



El dimarts passat l’Institut de Can Mas va celebrar el seu 10è aniversari, en un acte senzill però ple d’emotivitat i records. Aquest acte s’havia d’haver celebrat el passat mes d’octubre, però el dramàtic succés que va colpir l’institut i tot el poble, l’assassinat de Maores, va provocar l’anulació de tots els actes previstos. Tal i com va dir el director de l’institut en la seva intervenció, Maores es va emportar una part de tots nosaltres, especialment dels seus companys i professors, però amb l’esforç de tothom, s’ha aconseguit superar aquest tràngol.
En la meva intervenció vaig recordar que ara fa deu anys, vaig participar en la inauguració de l’institut, aquell 12 de novembre de 1998, que va estar presidida per Jordi Pujol. I recordava també que aconseguir aquest institut va costar molts esforços i molta lluita per part de la comunitat educativa del poble, i a més, com a regidor d’urbanisme que era en aquell moment, recordo perfectament les complicacions urbanístiques que vam tenir perquè l’institut estigués on és ara, ja que es van haver de fer modificacions del planejament (amb l’oposició dels mateixos de sempre, els que miren a curt termini sense adonar-se que la nostra obligació és planificar en el temps amb mirada llarga). Amb la perspectiva del temps, crec que la decisió va ser la correcta, ja que es va aconseguir un equipament important pel barri de Can Mas, que fins aleshores no tenia possibilitats per la manca d’espais públics per equipaments. De fet, el nom de Can Mas no és gratuït, si no que respon a una idea d’anar generant consciencia que pel barri de Can Mas començava una nova època. I així ha estat, ja que en aquests moments, disposem d’un projecte molt ambiciós, emparat en la Llei de Barris de la Generalitat de Catalunya. I l’institut de Can Mas és part important d’aquest projecte, on participa amb dos persones al Grup Promotor.
Han passat deu anys, i en aquests moments, l’activitat de l’institut és viva, no solament a nivell acadèmic, si no participant i integrant-se en la vida de la ciutat i generant diferents activitats com la que va realitzar fa uns dies d’intercanvi amb un institut de França. Ja hi ha hagut tota una generació d’estudiants que ha tancat el cicle perquè hi ha llicenciats universitaris que han cursat els seus estudis d’ESO i Batxillerat a l’institut de Can Mas. Han estat deu anys en els quals s’han superat moments difícils que han enfortit a totes les persones que han treballat i treballen per aconseguir el que deia el director Àngel Gastón, i que crec resumeix molt be aquest esperit: convertir un edifici en un centre educatiu.

Foto de dalt: Acte d'inauguració fa deu anys
Foto de baix: Acte 10è aniversari (ripollet.cat)

1 comentario:

anna gonzález batlle dijo...

Juan, company; Juan, alcalde; Juan, amic
Deu anys! I "quien te ha visto, i quien te ve". Tot i que ja fa més de quatre anys que no treballo a Ripollet, el porto al cor i estic al dia, en grans trets, del que hi passa.
Segur que el projecte de la Llei de Barris, acabará d'aportar a Can Mas, i als seus veïns i veïnes, tot allò que es mereixen.
En el camí de la regeneració del barri, l'aposta de l'institut va ser un element bàsic