Páginas vistas en total

domingo, 18 de mayo de 2008

Jugar amb les paraules

El divendres vaig llegir al diari comarcal A fons Vallès un titular que em va cridar l’atenció: “L’oposició de Ripollet denuncia l’ocupació de zones verdes per a emplaçar-hi equipaments”.
L’article està redactat en base a unes declaracions del regidor del COP Jacint Padró. Aquest grup polític no és l’únic de l’oposició, per tant, es podria dir que el titular no és massa encertat.
He de reconèixer que els del COP son especialistes en l’art de jugar amb les paraules, de dir coses sense dir-les, de fer insinuacions malicioses, o d’utilitzar paraules que tenen una repercussió social més enllà del seu significat.
Qualsevol persona que llegeixi l’article pot pensar que e
l govern municipal ha fet il·legalitats urbanístiques i que per això el COP ho ha denunciat. Però això no és així, perquè el que realment expressa el regidor del COP és una opinió, i ve a dir que el seu grup no està d’acord amb l’urbanisme que es fa a Ripollet, però com que això no deixa de ser una normalitat en política, utilitza aquestes paraules per cridar l’atenció. Perquè si realment fos cert el que diu, el que hauria de fer el seu grup és denunciar-lo judicialment, perquè per això s’està a l’oposició, per vigilar que tot es faci correctament i d’acord amb les lleis. El que passa és que no poden denunciar res perquè no hi ha hagut il·legalitats.
A Ripollet, mai s’han perdut zones verdes, tot al contr
ari, en els darrers anys, s’han guanyat moltíssimes, fruit d’un urbanisme pensat en canviar radicalment les previsions que als anys setanta hi havia per al nostre poble. Això ho ha vist tot el poble, i ho han valorat donant el seu suport reiteradament al grup municipal que represento. A més, els del COP saben perfectament que el Pla General Metropolità (PGM), que és la norma urbanística de referència a Ripollet no permet eliminar zones verdes.
Sí que és cert que Ripollet ha patit un gran dèficit d’espais per fer equipaments públics sobretot per l’urbanisme despietat dels anys seixanta i setanta. I que aquest dèficit s’ha vist agreujat en alguns barris com Can Mas, Maragall o Pont Vell. I justament en la planificació urbanística dels darrers anys hem hagut de incrementar els espais destinats a zones verdes i equipaments més enllà dels estandars que diu la llei (això no ho diuen els d
el COP). Això ens ha permès destinar part d’aquests espais a d’altres barris més necessitats sense que això suposi cap trauma en els barris de nova construcció. Creiem que és una bona forma d’equilibrar el territori socialment, sense despeses per al pressupost municipal. O és que algú pot dir per exemple que la zona de Pinetons o Molí d’en Rata estan mancades de zones verdes o equipaments?
Amb aquesta línia política hem aconseguit per exemple fer l’escola de Martinet en un barri que no tenia escola, o la comissaria de mossos d’esquadra en aquest mateix barri.
A part de jugar amb les paraules, a les declaracions de
l regidor del COP es barregen algunes mentides com per exemple “la pèrdua de zones verdes per a encabir l’institut de Can Mas, la pèrdua de zones verdes al sector Pinetons per a instal·lar-hi els nous equipaments sanitaris i educatius”. Una de dos, o el regidor del COP no s’ha mirat els expedients i si ho ha fet, vol dir que no entén d’urbanisme o les declaracions estan fetes amb mala fe.
A part de criticar el que fem els altres, la única proposta que fa el regidor del COP és la següent: “mai hem vist com aquests equipaments es feien a costa dels terrenys dedicats a la construcció d’habitatges”. Aquesta frase defineix molt be la visió que te el seu grup de l’urbanisme, una visió que va contra el sistema i contra el sentit comú. Què
vol dir fer equipaments en terrenys destinats a la construcció d’habitatges? Habitatges públics o privats? Suposo que es refereix als privats, és clar!
Noto a faltar en aquestes propostes tan agosarades la manera de com ho farien. I la veritat, m’agradaria saber-ho per poder criticar també. Pot ser el que volen és expropiar terrenys destinats a fer habitatges per fer equipaments públics? Pot ser el fet què els propietaris privats tinguin els seus drets no va amb ells? Nosaltres fem equipaments en terrenys destinats a fer equipaments i si els volem fer en un lloc concret utilitzem els mecanismes legals que l’urbanisme posa al nostre abast per fer-ho. Per cert, com es fa a tot arreu.

CEIP El Martinet


Algú vol “utilitzar” el Centre d’Esplai l’Estel

Aprofitant el comentari de l’article anterior, m’agradaria també comentar altre article, aquest publicat a la tribuna oberta de la Revista de Ripollet d’aquesta setmana. Està signat per l’Assemblea del Centre d’Esplai l’Estel sota el títol “Casal d’Estiu 2008 de l’Estel”.
L’article fa esment al nou projecte de Casal d’Estiu per aquest any, la nova ubicació, etc...Però també fa esment a unes declaracions meves que vaig fer a l’acte de signatura del Pacte Local per l’Educació en el Lleure 2008-2011 signat recentment a Ripollet per totes les escoles, el Centre d’Esplai La Gresca i l’Ajuntament. Es diu que jo vaig menysprear el treball realitzat fins ara per l’Estel.
No és cert, en cap moment vaig dir això ni directa ni indirectament. Entre d’altres coses perquè no ho penso. Convido a llegir l’article a aquest mateix blog del dia 22 d’abril i es podrà comprovar que en cap moment dic res del que diuen. Per altra banda, a la mateixa Revista de Ripollet hi ha unes declaracions molt interessants de les regidories d’Educació i Joventut sobre el Pacte, que també convido a llegir.
Dir que ens hem d’adaptar als nous temps i a les noves exigències per programar els casals d’estiu a Ripollet no va contra ningú ni contra la feina feta fins ara. És una realitat i ho demostra que la pròpia entitat de l’Estel en el seu article parla de “canvis i d’estrenar nou projecte per aquest any”.
No entenc doncs aquesta “sensibilitat” a les meves paraules, a no ser que alguna o algunes persones tinguin la pell massa fina, i se sentin al·ludides sense cap motiu. En fa l’efecte que hi ha persones que tenen massa complexos, però el que de veritat en sap greu és que utilitzin una Entitat per dir la seva i així no donar la cara.

12 comentarios:

Anónimo dijo...

i les declaracions teves al "Vallès a Fons"? (sobre els casals).

Juan Parralejo dijo...

Estan extretes de la meva intervenció el dia de la signatura del Pacte. Estan en la mateixa linia.

Anónimo dijo...

Señor Alcalde le felicito por su blog y por dar su opinión sobre los temas de actualidad. Es poco frecuente que un alcalde dedique una parte de su tiempo a estos menesteres.
Aunque en algunos de sus comentarios no esté de acuerdo, no quita para que valore positivamente sus comentarios porque invitan al debate.

Juan Parralejo dijo...

Apreciad@ internauta,
Gracias por el cumplido. No obstante, me gustaría saber cuáles son los comentarios que no está de acuerdo, precisamente para poder debatirlos.

Anónimo dijo...

Jo vaig participar en els debats sobre el nou model de calsals d'estiu i crec que s'ha fet correctament. Tothom ha pogut dir la seva i al final hi ha hagut consens perquè teníem clar que no podíem continuar amb la situació dels darrers anys, on casdascú muntava el seu xiringuito.
Per cert, al debat que es va organitzar al teatre auditori a les passades eleccions municipals, una companya li va preguntar al candidat del PSC Sr. Parralejo què pensava dels casals d'estiu i aquest es va comprometre a crear una comissió amb tots els implicats per trobar un acord.
Aquest compromís es va complir, i si l'Estel va marxar de la comissió va ser perquè potser no estava en condicions d'acceptar els acords de la majoria.
Jo no li donaria més voltes.

Anónimo dijo...

Señor Parralejo,

¿Sugiere que l'esplai es una sucursal del COP?

Juan Parralejo dijo...

No. Precisamente no estaba pensando en el COP.

Anónimo dijo...

Acabo de llegir a la web de l'ajuntament les declaracions que ahir va fer l'Estel després de celebrar la seva assemblea.
Que li semblen?

Juan Parralejo dijo...

Em sembla que estan fetes amb molt de seny.
Responen perfectament a l'estil i a la llarga tradició d'aquesta entitat.

ricard dijo...

Jo també vaig tenir el privilegi de participar en els debats de la taula que dabatia el nou model, i de participar activament en el procés ,i us convido a llegir el que penso en aquest post
" http://golfes.bloc.cat/post/12834/222161" "

Vull aclarir que no hi ha cap referència a la polèmica sobre les paraules de l'Alcalde ja que, jo que era present en la Presentació del Pacte he de dir que en cap moment, ni en la intervenció de l'Alcalde ni de cap altra persona, vaig tenir la impresió que ningú menysprea la tasca educativa , social i cultural feta fins ara en els Casals, i no vaig tenir aquesta impressió per què senzillament no es va produir.

Anónimo dijo...

¿Podría hacer un análisis del trabajo realizado por el bipartido y por la oposición, en este primer año de la legislatura?

Juan Parralejo dijo...

El próximo dia 16 de junio se cumplirá un año del inicio de este mandato.
Intentaré hacer algunas reflexiones/valoraciones al respecto.