Páginas vistas en total

lunes, 16 de junio de 2008

Ripollet acull la IV trobada de catifaires de Catalunya


Ahir, durant tot el dia, Ripollet va acollir la IV edició de la trobada de Catifaires de Catalunya. Després que el passat 25 de maig no es va poder celebrar la diada catifaire de Corpus per la pluja, hi havia molta expectativa perquè aquesta trobada fos tot un èxit. I així ha estat, no solament perquè el temps ens va respectar, sinó per la excel·lent organització per part de l’Associació Cultura i Tradició de Ripollet.

Ara fa un any, Ripollet va agafar el testimoni de La Garriga, localitat que va acollir la 3a trobada, i sabíem que organitzar un esdeveniment d’aquestes característiques representava un repte difícil, però que es va assumir amb molta il·lusió, sobretot per part dels catifaires locals. Des de l’Ajuntament, hem estat al seu costat en tot moment.

Ahir, Ripollet va formar part de l’agenda cultural catalana en un lloc destacat, i això és un reconeixement molt important per a totes les persones que des de fa aproximadament deu anys van decidir recuperar una tradició ja perduda a Ripollet i que ho han aconseguit amb èxit.

Ripollet és l’únic municipi de la nostra comarca que ha recuperat aquesta tradició, i per tant, som una referència per als municipis del nostre voltant. De fet, la festa forma part de l’itinerari d’interès cultural del Vallès Occidental.

A més, la elecció de la Pça. Onze de Setembre com a espai per fer les catifes per part dels municipis convidats a la trobada va ser un altre encert, perquè va ser molt acollidor i de pas, es va aprofitar un espai molt maco del centre, molt idoni per a aquests tipus d’actes.

Una altre notícia important de la trobada va ser la presentació pública del web de la Federació de Catifaires de Catalunya federaciodecatifaires.cat que us animo a visitar.

A més de felicitar a l’entitat organitzadora, voldria agrair a tots els veïns i veïnes la massiva assistència a la trobada i a les activitats paral·leles que es van organitzar (cantada de La Coral, exhibició de puntaires, ball de gitanes, passejada dels Gegants, concert de sacs de gemets, etc.), així com els pobles que van participar a la trobada (Arbúcies, Blanes, La Garriga, Mollet, Sitges, Caldes de Montbui, Mollet i especialment el poble asturià de Castropol que van ser els convidats especials).

Gràcies a tots, i ens veiem l’any que ve a Blanes!

Fotos: ripollet.cat

No hay comentarios: