Vistas de página en total

martes, 17 de abril de 2007

Gran èxit de participació en la celebració del centenari de Josep M. Brull


Coincidint amb la data de naixement de l'artista, el passat diumenge 15 d'abril, el Centre Cultural va inaugurar la temporada d'exposicions amb peces de Josep Maria Brull. L'exposició, que estarà a Ripollet fins el proper 15 de maig, és una mostra itinerant que visitarà la majoria de ciutats on va residir l'artista.

Més de tres-centes persones van reunir-se a la sala d'actes del Centre Cultural, on es va fer l'acte d'homenatge a l'artista. Representants de la Fundació Caixa de Sabadell, de la Diputació de Barcelona, del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, de la família Brull i de l'ajuntament de Ripollet van expressar la seva estima per l'artista, i l'orgull de que Ripollet compti amb un patrimoni artístic tant important.
Després de l'acte protocol·lari es va procedir al tall de la cinta per part de l'alcalde Juan Parralejo i els besnéts de Josep Maria Brull. L'exposició recull peces de les diferents etapes de l'artista com els còdols, els pessebres, els mosaics o les Venus. Algunes entitats també van participar en la festa com la coral, que va oferir una versió del Cant a Ripollet, amb lletra del propi escultor, i les Gitanes que van fer una exhibició de ball a la rambla de Sant Jordi a partir de la una del migdia.
Durants aquest dies les escoles de Ripollet realitzaran visites guiades a l'exposició i treballaran el personatge de Josep Maria Brull a partir d'un dossier pedagògic. També podran firmar en el llibre de visites que un cop acabi l'exposició s'entregarà a la família Brull.

texte i fotos: ripollet.cat

No hay comentarios: