Vistas de página en total

miércoles, 18 de mayo de 2011

Debat electoral a Ripollet ràdio

Ahir a la tarda, Ripollet ràdio ens va convocar a set dels vuit candidats a l’alcaldia a un debat (el representant de Plataforma de Catalunya no va assistir-hi), que per primera vegada es transmetia amb imatge per Internet i es va poder seguir per les xarxes socials http://www.ripolletradio.cat

El debat es va dividir en tres parts: valoració dels darrers quatre anys, propostes de futur i conclusions.

Al marge de la opinió que cada candidat va oferir de la seva visió de la política local i la situació de Ripollet, em va sobtar la falta de propostes concretes de futur per part dels candidats dels dos dels grups que actualment tenen representació municipal: Víctor Diéguez del PP i Eduardo Giménez del COP (CpR).

Tant l’un com l’altre van oferir un seguit de frases fetes, inconnexes, que no diuen res, només generalitats. Governar un poble com Ripollet requereix de compromisos concrets, que els veïns els coneguin per poder fer seguiment i demanar comptes, tal com ha fet el PSC amb l’edició d’un programa electoral amb propostes concretes, realistes i d’acord amb les necessitats que ens demanen els nostres veïns, el qual ha estat bustiat a tot el poble. Ni el PP ni el COP van fer cap proposta. Molt pobre.

Tot i així, es van dedicar a criticar estils de govern i carregant les tintes amb els polítics. Què son ells?

Estic segur que aquesta actitud és perquè se senten per sobre de tot i de tothom. Quan li vaig dir al representant del Col·lectiu Obrer Popular (COP) que la seva paraula estava en entredit, perquè fa uns anys, quan era un líder veïnal, va dir que mai utilitzaria les mobilitzacions de l’Ecoparc per fer política, i ara es presenta com a cap de llista d’un partit polític, no va saber què respondre. Ja ha aconseguit el que volia, ha trigat 8 anys, però ho ha aconseguit. Al menys que no doni lliçons a ningú, i menys amb un discurs, quasi insultant i agressiu.

El cas del representant del PP encara es pitjor. En la seva pugna amb els partits neofascistes Plataforma per Catalunya (PxC) i Moviment Socials Republicà (MSR) per disputar-se els vots, han plantejat un discurs racista: PRIMER ELS DE CASA. Quan li vaig preguntar quim eren els de casa, va respondre: ELS DE CASA SON ELS ATURATS!!! i es va quedar tan panxo. És increïble, però cert. Es una irresponsabilitat jugar amb aquestes coses i només espero que el PP pagui algun dia el mal que està fent a la nostra societat amb aquests debats. Ripollet és un model de convivència, un dels nostres bens més preuats, que no és casual, sinó fruit d’una política seriosa feta des de fa molts anys, on des de sempre s’ha treballat per integrar als nouvinguts, des de l’escola a la integració a la nostra xarxa social. No ens mereixem aquests personatges.

Aquests són els mateixos que prediquen el mes per menys. Volen abaixar impostos i taxes i incrementar serveis i ajudes. Però no expliquen com. Quin és el seu model? On s’aplica el model PP per anar a veure’l? A Madrid? La ciutat més endeutada d’Espanya? A València o Murcia? Les comunitats amb més atur d’Espanya? Aquest discurs, amb els temps que corren, ja no cola.

Em va sorprendre també el desconeixent tan important del funcionament de l’administració local per part de la majoria dels candidats (els del PP i COP no tenen excusa perquè son regidors de l’Ajuntament). Queda molt be dir que si ells governessin contractarien per fer les obres a les empreses de Ripollet i a treballadors de Ripollet. Què no saben que existeix una llei de contractes de l’administració pública? És que volen contractar irregular i il·legalment?

Si volem dignificar la política, el primer que hem de fer tots plegats és no enganyar la gent. No tot si val. Podem debatre sobre com ho farem per reactivar l’economia local, per generar ocupació, per atraure empreses, però sense dir bestieses com la de contractar només “els de casa”.

El PSC ofereix un seguit de propostes adaptades a la nostra realitat, a la situació econòmica, ambicioses però realistes, fruit d’un procés participatiu amb entitats locals i amb nombrosos veïns que ens han fet arribar les seves idees i les seves inquietuds http//ripollet.municipals2011.cat. I plantegem portar-les a terme amb l’aval de la feina feta, amb transparència en la gestió dels recursos públics, i amb la serietat d’un grup de persones que estimen Ripollet, preparades, honestes i treballadores.

El proper diumenge els veïns i veïnes de Ripollet decidiran si guanya la serietat o la demagògia.


foto:ripollet.cat


5 comentarios:

Anónimo dijo...

No van anar tampoc els candidats d'ERC i ICV-EUiA? Com no en parla... del de CIU ja m'ho suposo, és el soci i potser dilluns el necessiteu per poder continuar en això. SORT DIUMENGE.

Anónimo dijo...

Al seu programa no parla del tren i sí del tramvia però no per on el faria passar. Si us plau, ja que lia grada concretar les propostes. Concreti això. Moltes gràcies

Juan Parralejo dijo...

En el meu comentari ja he dit que vam assistir-hi set dels vuit candidats, per tant, ICV i ERC i CiU també hi van ser. Cadascú va fer la seva intervenció, respectable, encara que amb alguns aspectes no hi estigui d'acord. No recordo, però, cap sortida de to ni cap comentari provocatiu que mereixés la meva opinió. Evidentment, a part dels comentaris del cap de llista del MSR, del qual no vull parlar.
Per altra banda, el traçat del tranvia s'està treballant, i avanço que no és una qüstió senzilla per les característiques físiques de Ripollet (carrers estrets, pendents, etc...). El COP proposa el seu pas per la Rambla. El meu grup està en contra, perquè suposaria un daltabaix enorme en la mobilitat de Ripollet. I com sempre es diu, serà un tema a consensuar amb els veïns.

Anónimo dijo...

Dicen que tiene un pacto cerrado con ICV. Le vimos dandose un abrazo con Valentin Nieto.

Juan Parralejo dijo...

Si estuviste viendo el debate, verías que no fue un abrazo, sino una aclaración a su intervención.
En estos momentos estamos pidiendo el apoyo de nuestros vecinos a nuestro proyecto y no pensamos en pactos.