Páginas vistas en total

miércoles, 11 de mayo de 2011

Declaració contra les retallades en Salut i Educació


Aquest matí, els alcaldes i alcaldesses i els candidats i candidates dels municipis que tenim com a referència l'hospital Taulí, hem realitzat una roda de premsa on hem llegit una declaració on exigim al govern de la Generalitat que aturi les retallades en Sanitat i Educació.
Aquesta declaració ha estat entregada al Comité d'empresa de l'hospital i li farem arribar al President de la Generalitat Artur Mas.

DECLARACIÓ A FAVOR D’UNS SERVEIS SANITARIS I EDUCATIUS DE QUALITAT

Els alcaldes i candidats, les alcaldesses i candidates signants d’aquesta Declaració exposem que la sanitat i l’educació són serveis bàsics per a la ciutadania, les bases sobre les quals es sustenta el nostre estat del benestar i la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes. En un marc de crisi com l’actual estem d’acord que cal reduir el dèficit públic, però en cap cas posant en perill serveis públics essencials que repercuteixen directament en l’atenció als ciutadans i ciutadanes i en el nostre futur com a societat.

De fet, els Ajuntaments hem ajustat i reduït els nostres pressupostos i ho hem fet sense retallar serveis bàsics per a la ciutadania. Demanem al Govern de la Generalitat que faci el mateix: hi ha línies vermelles que no es poden travessar i la sanitat i l’educació ho són.

Independentment de debats polítics que corresponen a d’altres administracions, la Generalitat ha de retirar aquest pla de retallades i no fer-lo efectiu ni abans ni després del 22 de maig. En tot cas, el que cal replantejar és a on es destinen els recursos econòmics del Govern i en quins àmbits sí que es pot estalviar.

Des del respecte i la lleialtat institucional al Govern, perquè els Ajuntaments també som govern, demanem a la Generalitat que tingui en compte els següents punts:

1. Que deixi sense efecte el pla de retallades que afecten la sanitat. En concret, la demarcació de Sabadell, on la Corporació Sanitària Parc Taulí dona servei a més de 400.000 persones, demanem que es continuï avançant en les inversions que facin que superem el dèficit històric i estructural que supera amb escreix la mitjana de Catalunya. Cal garantir un bon servei i que els professionals puguin fer la feina.

2. Que es retiri qualsevol pla d’ajust o retallada de l’assistència sanitària, tant hospitalària com de proximitat, que vulneri aquest dret bàsic de la ciutadania i que, tan aviat com sigui possible, s’impulsi la construcció de l’Hospital Ernest Lluch a l’àrea de Ripollet - Montcada i Reixac -Cerdanyola del Vallès - Barberà del Vallès que reduirà la pressió assistencial del Taulí.

3. Que no es facin efectives les retallades en l’àmbit educatiu que malmetrien la qualitat de l’ensenyament, especialment pel que fa a l’eliminació de la sisena hora que equiparava l’horari escolar de tots els nens i nenes de Catalunya. També cal que es defineixi clarament el futur pel proper curs de tots els àmbits on hi ha co-responsabilitat entre Ajuntaments i Generalitat: escoles bressol, plans educatius d’entorn, escoles d’adults, beques de menjador... i que es facilitin als Centres Educatius els recursos necessaris per mantenir i millorar els nivells actuals de qualitat educativa

4. Cal que la Generalitat garanteixi que hi haurà els professionals docents suficients per donar un bon servei educatiu i que es facin els centres educatius ja planificats.

5. Que no es desviï l’atenció del manteniment d’aquests serveis en debats polítics que no són el centre del problema. Els Ajuntaments també volem el màxim de recursos econòmics per a Catalunya i, molt especialment, pels ens locals que encara no tenim definit el nostre model de finançament. Ara bé, creiem que és prioritari que els ajustos que ha de fer la Generalitat, es facin en els àmbits on sí és possible retallar i que no afectin de manera directa al centre neuràlgic del nostre estat del benestar.

No hay comentarios: