Vistas de página en total

viernes, 29 de octubre de 2010

Destacats de la setmana



Aquesta setmana ha estat intensa, gestions a l’Ajuntament, reunions veïnals, visites d’obres, Ple municipal, etc.

La política estatal està moguda, des dels canvis de govern promoguts pel president Zapatero. Sembla que al PP li ha agafat a contrapèl, i li costa reaccionar davant d’aquesta iniciativa. La seva previsió d’avançament de les eleccions generals per la impossibilitat d’aprovar els pressupostos per al 2011, s’ha anat a norris i els ha descol·locat de tal manera que comencen a dir disbarats.

L’anunci de Batasuna de preparar una candidatura per a les properes eleccions municipals al País Vasc, renunciant a la violència, tal i com exigeix la llei de Partits, també està fent córrer rius de tinta. Des del PP i els mitjans de Madrid més conservadors volen lligar això amb una tebiesa per part del govern, que no te cap sentit. Massa por te el PP. Sembla com si no els hi agradés la possibilitat d’un final d’ETA i el terrorisme, i segur que seran capaços de posar pals a les rodes, si aquest mèrit se’l pogués apuntar el govern Zapatero. Així és el PP.

A nivell local, tant el PP com el grup del COP ens han deixat algunes perles.

El PP local anuncia que abandona la comissió anticrisi de l’ajuntament (tan reclamada per ells mateixos), i ho anuncia a la premsa el lloc de dir-lo a la comissió. Una greu falta de respecte, però aquest és el seu estil. Diuen que ningú els hi fa cas, però la realitat és que quan han de deixar de banda la demagògia i les frases boniques per arremangar-se i prendre decisions, s’espanten i marxen corrents. Des del govern, assumirem, com sempre, les nostres responsabilitats i presentarem un pressupost auster i clarament social.

Les declaracions del COP en relació al tramvia ratllen el desconcert. Parlen de traçat del Pla Territorial Metropolità de Barcelona (PTMB), i de les mateixes dèries i complexos de sempre: que Ripollet no pinta res, que el govern està supeditat els seus “jefes” de Barcelona, etc..

La veritat és que em preocupen aquestes informacions perquè denota un desconeixement total del funcionament dels mecanismes de planificació, i si no és així, s’està desinformant deliberadament la població, cosa que encara és més greu.

Però el que crec que realment passa, és que cadascú dels seus membres va per lliure i aquestes declaracions les fa un regidor que no és el que està representant el seu grup a la comissió i per tant, senzillament, no sap de què va el tema. No es pot entendre d’altra manera aquestes declaracions sense sentit, si no és perquè la comunicació amb el seu company representant de la comissió és nul·la.

La comissió sap que el traçat que planteja el PTMB és una línia orientativa i que en aquests moments, s’està fent l’estudi per proposar justament el traçat. Això ho sap la comissió des de fa mesos perquè els tècnics de la Generalitat ens ho van explicar. Quan no hi ha arguments sòlids alguns han de recórrer als tòpics i a generar desconfiança. No vull pensar que sigui fruit de la incompetència.

Mentrestant, la Secretària General del Partido Popular, la Sra. Mª Dolores de Cospedal, la que va muntar una campanya mediàtica, sense cap fonament, contra el President del Congrés i ex-President de Castella la Manxa José Bono per uns suposats negocis il·lícits, aquesta senyora és la política més ben pagada de la democràcia: 241.840 euros anyals. Però tranquils, segons el seu company Basagoiti, s’ho mereix perquè treballa molt. Aquesta és la veritable cara del PP.

2 comentarios:

Fran dijo...

Deberían rebajar los sueldos de los políticos (DE TODOS) a nivel mileurista, a ver que tal se las apañan... porque está claro que ganando lo que ganan, no se lo merecen. Solo hay que ver el país, el estado económico y el paro.

Está claro que cualquier peón de paleta se lo trabaja más y penosamente, deberían de cobrar ellos más que algunos políticos.

Igualmente esos sueldos de los políticos deberían ser supervisados por comisiones "de ciudadanos de a pié", y aumentar o disminuir esa remuneración en función de la efectividad o buen trabajo de esos políticos.

Sería más justo y se evitaría a la gente que se mete en la política para ganar dinero fácil o por ocupar un sillón de piel.

Juan Parralejo dijo...

Fran,
Es posible que la imagen que tienes de lo que cobran los políticos esté distorsionada. Seguramente piensas en diputados, ministros, consellers,…
A nivel local te puedo asegurar de la cosa es diferente. En Ripollet, por ejemplo, de los 21 concejales y concejalas que somos, estamos a dedicación exclusiva (cobrando un sueldo) el alcalde y dos concejales más. El resto, trabaja en su empresa y dedica al ayuntamiento todo el tiempo que puede, incluidos los fines de semana. Por ello, cobra por asistencia a los Plenos y Comisiones Informativas. Es decir, si asiste, cobra aprox. unos 500 euros brutos al mes. Si está enfermo o tiene problemas y no puede asistir, pues no cobra nada. El mes de agosto, se dedica, seguramente más tiempo por el tema de la Festa Major, y como no hay Pleno, no se cobra.
Dicho esto, a mí me gustaría que no hubiese mileuristas en lugar de tratar de que le bajen el sueldo a la gente. Te puedo asegurar de que hay muchas profesiones que ganan más que los políticos. Si se hiciera un ranking, te aseguro que, ni de lejos, estarían en los puestos de cabeza.
Por otro lado, también me gustaría que a todos los profesionales y trabajadores se les hiciera un examen cada cuatro años, y si no lo pasan, pues que se fueran a su casa sin indemnización ni paro, como pasa con muchos políticos en las elecciones.
Estoy de acuerdo contigo: todos los que se meten en política para ganar dinero o calentar sillones, no deberían estar.