Páginas vistas en total

viernes, 1 de octubre de 2010

Inaugurat el nou CAP Pinetons a Ripollet


Ahir varem inaugurar el nou CAP de Ripollet, el CAP Pinetons. L’acte va estar presidit per la consellera de Salut Marina Geli i també hi van assistir regidors i regidores de l’Ajuntament, la delegada del Govern, alts càrrecs del ICS i del CatSalut així com representants d’entitats del municipi.

A continuació incorporo el meu discurs:

Inaugurar un centre d’assistència primària és sempre un motiu de satisfacció perquè és d’aquells equipaments que tothom valora positivament i que té una incidència immediata i positiva en la millora de la qualitat de vida de les persones.

En aquest cas, crec que tots plegats tenim una especial satisfacció. Amb aquesta inauguració Ripollet tanca un cicle pel que fa referència a l’assistència primària.

Quan fa sis anys, l’Ajuntament i la Conselleria de Salut vàrem acordar la planificació del mapa sanitari de ciutat varem decidir donar una empenta important a l’assistència primària, perquè tots érem conscients de que el CAP del carrer Calvari no podria absorbir la demanda que es preveia pel creixement de Ripollet. De fet, recordo que la Consellera Geli va visitar el CAP i van aprofitar per lliurar-li un dossier amb les necessitats urgents i futures.

A partir d’aquell moment van començar, per exemple, les millores en el CAP II, es van incrementar les plantilles i es van anar millorant i condicionant els espais. Totes aquestes millores van culminar l’any passat, amb la remodelació de l’aparcament.

Es va solucionar el greu problema del servei d’ambulàncies, molt deficient aleshores, amb la licitació d’un nou concurs, incorporant més efectius i materials.

Una altra gran fita va ser la consecució del centre de rehabilitació, al carrer de Federico García Lorca, que ha suposat una important millora per a totes les persones usuàries d’aquest servei.

Es va produir una incorporació als nostres equipaments sanitaris: el centre de salut mental, encara que ubicat provisionalment al costat del CAP II.

L’any passat es va inaugurar el CAP La Farigola, que compartim amb Cerdanyola i que dóna servei a més de 5.000 usuaris de Ripollet.

I avui inaugurem aquest magnífic equipament, modern, mediambientalment sostenible, adequat a les noves exigències i necessitats i, a més, ubicat en un lloc privilegiat. Gràcies a totes les persones que han participat en la seva construcció i que l’han fet possible.

Amb el servei que es prestarà en aquest edifici aconseguirem una notable millora en l’assistència primària. Amb les dotacions actuals podem dir que a Ripollet, l’assistència primària està preparada per afrontar el futur amb garanties de qualitat, tant pel que fa als equipaments com a les dotacions de personal.

Aconseguir aquest repte, i ho vull recordar expressament, ha estat possible perquè, fa dos anys, l’Ajuntament de Ripollet va decidir, ja que l’economia local ens ho permetia, avançar els diners de la construcció, amb un acord de finançament amb la Conselleria de Salut. Aquell acord ens ha permès avançar dos anys, si no més, la construcció i la posada en marxa d’aquest CAP Pinetons. Ha valgut la pena, i el govern que presideixo se’n sent molt orgullós. Gràcies, Consellera, per l’actitud oberta i col.laboradora que en tot moment hem trobat per la vostra part.

Però els alcaldes mai tenim prou. Som pidolaires per naturalesa. Ara hem d’afrontar nous reptes i encara queden coses molt importants per fer:

- el centre sociosanitari, integrat amb la residència per a la gent gran, temes ja desbloquejats

- el centre de salut mental comarcal (ja tenim els terrenys a la vostra disposició)

- Sobre totes les coses, el nou hospital Ernest Lluch.

Consellera, la construcció d’aquest important equipament sanitari és imprescindible per donar solució al greu problema que aquesta comarca pateix pel que fa a l’assistència hospitalària i que fa que, hores d’ara, el nostre hospital de referència, el Taulí, estigui suportant una pressió més enllà del que és raonable.

Consellera, sóc conscient, que aquest és un assumpte prioritari pel teu departament. Que, fins el mes de juliol, entre tots hem aconseguit complir el calendari que ens havíem proposat, amb el vist i plau al projecte per part del Consell de Govern de Salut.

Però la situació econòmica actual ens preocupa i tenim por que tota aquesta feina que hem dut a terme aquests darrers 4 anys, amb tanta il.lusió, no culmini amb l’inici de les obres. Això no ens ho podem permetre. Han estat molts els tràmits, moltes gestions, tant urbanístiques com econòmiques, molts esforços de molta gent.

Els nostres veïns i veïnes mereixen una bona notícia al respecte, el més aviat possible.

És per això que, una vegada més, et demano que facis tot el possible amb el departament de Finances per agilitar la licitació del projecte. Les alcaldesses de Montcada i Reixac, Barberà del Vallès, Cerdanyola, i jo mateix, estem al teu costat per tot allò que necessitis.

Vull acabar recordant que aquest centre entrarà en servei el proper dia 18 d’octubre, així com convidar tothom a visitar les instal.lacions el proper divendres dia 8 d’octubre, dia de portes obertes.

No hay comentarios: