Vistas de página en total

miércoles, 1 de octubre de 2008

La exposició sobre la guerra civil a Catalunya arriba a Ripollet


Ahir vaig participar al Centre Cultural de Ripollet a la inauguració de la exposició sobre “La guerra civil a Catalunya, testimonis i vivències” produïda pel Arxiu Nacional de Catalunya y que se emmarca dintre de la Trobada de Gegants que organitza cada any la CRAC (Comissió Ripolletenca d’Activitats Culturals).
Ja és el tercer any que la CRAC ens proposa exposicions d’un alt nivell de qualitat, però aquesta, potser, te una rellevància especial, ja que es tracta d’una exposició muntada sobre documents, audiovisuals i materials de caràcter privat, que han estat donat per particulars a l’Arxiu Nacional. Això li dóna un caràcter especial, més emotiu, ja que els protagonistes són persones anònimes que van viure i patir el conflicte.
A la taula em van acompanyar els dos comissaris de la exposició Josep Fernández i Ignasi Sardà, així com la presidenta de la CRAC Rosa Mª Dumejo. Les intervencions van girar entorn del perquè i com s’ha fet aquesta exposició, que va néixer fa dos anys amb motiu del 75 aniversari de la instauració de la República i del 70 aniversari de l’esclat de la guerra civil.
És una bona oportunitat pels veïns i veïnes de Ripollet poder apropar-se al Centre Cultural i gaudir d’una exposició d’aquestes característiques. Això sí, s’ha de fer amb temps per poder treure tot el profit. Però a qui realment va adreçada és els estudiants de batxillerat, ja que els permetrà ampliar coneixements d’una matèria que estan estudiant i obtenir una visió diferent del conflicte. Tant de bo serveixi per remoure consciències i provocar debat a les aules. Algú va dir que la millor manera de no repetir la història és conèixer-la.

fotos: ripollet.cat

2 comentarios:

Anónimo dijo...

naaaaaaaa mieren esta otra web

http://www.xtec.cat/~aguiu1/calaix/050guerracivilcatalunya.htm

Juan Parralejo dijo...

Muy interesante