Vistas de página en total

viernes, 14 de septiembre de 2007

Demandes dels afectats per l’amiant contra Uralita


Ahir es va fer públic, als mitjans de comunicació i en un acte celebrat al teatre-auditori de Ripollet, la propera presentació per part de 48 afectats passius, d’una demanda contra l’empresa Uralita, per demanar-li responsabilitats.

Aquestes persones pateixen infermetats relacionades amb les immissions d’amiant, sense que cap d’elles hagi tingut una relació directa o contractual amb l’empresa.

Uralita es va instal·lar a l’any 1907 entre els termes municipals de Cerdanyola del Vallès i Ripollet i va desenvolupar la seva activitat fins a finals dels anys setanta. Moltes persones d’aquestes dues poblacions van treballar a l’empresa, i moltes d’elles han patit o pateixen infermetats relacionades amb l’immissió d’amiant (producte bàsic per a fabricar els productes de fibrociment). Els treballadors i treballadores ja han aconseguit per part de l’administració que aquesta malaltia (asbestosi) sigui considerada infermetat laboral i alguns inclús, han aconseguit indemnitzacions de l’empresa.

El repte ara és molt més complicat, perquè es tracta d’obrir camí per aquelles persones, que sense tenir relació directa amb l’empresa, pateixen les conseqüències. Per això des de fa quatre anys, una associació (Associació d’afectats per l’amiant) treballa amb molta tenacitat per tal de fer justícia.

Tot i saber que serà un camí llarg i complicat, des de la junta s’ha aconseguit que el gabinet jurídic de Roca Junyent, S.L. es faci càrrec de la defensa i que els advocats d’UGT portin a terme les demandes dels ex-treballadors/es.

Des de l’Ajuntament de Ripollet donem ple suport a aquestes demandes. El millor homenatge que podem fer a totes aquelles persones que han patit les conseqüències i ara no hi son entre nosaltres, és una condemna judicial a l’empresa que sabia des de fa molts anys les repercussions directes de la seva activitat i no va posar remei.

Foto: ripollet.cat

2 comentarios:

Anónimo dijo...

-¿Cual es motivo de que usted utilice los textos y fotografias de la web del Ayuntamiento?

Juan Parralejo dijo...

Normalmente los textos no los utilizo (son propios).
Cuando utilizo las fotografías de la Web del Ayuntamiento o de otro sitio, siempre cito la fuente. En el caso del Ayuntamiento, porque son públicas, y por tanto cualquier persona las puede utilizar.