Vistas de página en total

miércoles, 28 de febrero de 2007

Mediadores culturals a Ripollet



"Us ajudem amb formació per tal que ens ajudeu amb la integració".

Aquestes van ser les paraules que vaig adreçar a les 15 dones procedents de deu països diferents, que viuen a Ripollet amb les seves famílies, i que han participat en curs de mediació cultural, promogut per l'Ajuntament de Ripollet i amb la col·laboració d'UNESCOcat.
L'acte de cloenda del curs i d'entrega dels diplomes, que es va celebrar ahir dia 27 de febrer, va comptar també amb un nombrós públic entre regidors i regidores, monitores, mestres, membres de les AMPAS i tècnics de l'Ajuntament.
A Ripollet des de fa temps vam apostar per fer polítiques de formació i integració amb els nouvinguts, des de els més petits a les escoles fins a les dones, a través de cursos realitzats a les escoles i a l'escola d'adults. Estem satisfets perquè aquestes polítiques estan donant els seus fruits, i podem dir que la convivència a Ripollet és molt bona.
És ben cert que Ripollet sempre ha estat un poble acollidor i integrador, multicultural i plural. Crec que aquesta "inversió" en la formació d'aquestes dones, ens ajudarà a que puguin transmetre en els seus respectius col·lectius, els nostres costums, la nostra llengua, els nostres drets i els nostres deures. També a nosaltres ens permet enriquir-nos amb les seves aportacions.

(Foto: Ripollet Comunicació)

No hay comentarios: