Vistas de página en total

jueves, 15 de febrero de 2007

Els Plens juvenils a Ripollet

Des de fa uns anys, dintre de les propostes d'activitats que proposa l'Ajuntament de Ripollet a les escoles de primària i secundària, s'inclou la de la realització d'un ple juvenil per part d'alumnes de secundària (de quart d'ESO o de primer de Batxillerat) dels tres instituts: Can Mas, Palau Ausit i Lluís Companys.
L'activitat consisteix en realitzar un Ple a la sala de plens de l'Ajuntament, en el qual es discuteixen temes proposats pels mateixos alumnes i seguint les normes d'un Ple qualsevol (alcalde/alcaldessa, grups polítics, etc.).
Abans de la realització del Ple, l'Alcalde fa una xerrada a l'Institut corresponent, amb l'objectiu de explicar el funcionament d'un Ple i de la organització municipal.
Avui he tingut l'oportunitat de fer aquesta xerrada als alumnes de primer de batxillerat de l'Institut Palau Ausit, i la veritat, és un plaer compartir una estona amb joves de setze i disset anys, i sobretot, és refrescant veure com cauen molts tòpics que ens diuen que la joventut no els interessen aquests temes. Tot el contrari, els interessen, i molt. I la seva actitut, les seves inquietuts o les seves preguntes així ho demostren.
Potser, els que tenim la responsabilitat de transmetre aquests coneixements i altres valors als nostres joves, hauríem de fer una reflexió sobre si veritablement ho estem fent be, o pel contrari ens mirem massa el melic.
Massa sovint parlem dels joves de manera simplista i general, i la veritat és que quan vaig a les biblioteques de la universitat estan plenes de joves, la biblioteca de Ripollet també, així com el centre cultural i el polisportiu, per posar uns exemples. I aquests són la immensa majoria, però per desgràcia ens fixem més en els quatre brètuls que fan soroll amb els cotxes i les motos i beuen litrones als parcs públics.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Espero que su politica municipal no sea, tan escueta como su Blog.
Saludos