Vistas de página en total

miércoles, 21 de febrero de 2007

2007 Any Brull a Ripollet




El passat dilluns es va presentar a la Sala de Plens de l'Ajuntament l'agenda d'activitats que el poble de Ripollet dedicarà durant l'any 2007 a l'artista local Josep Maria Brull i Pagès, en el centenari del seu naixement.
Vaig presidir l'acte que va comptar amb la presència de Núria Brull, filla de l'artista, Jordi Roca, director dels serveis territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Esteve León, representant de l'àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona i Just Margalef, representant de la Caixa de Sabadell. Però sobretot, l'acte va comptar amb nombrosos veïns i veines del poble, que no es van voler perdre l'acte d'inici d'un esdeveniment cultural molt important a la nostra vila.
Josep M. Brull, va nèixer a Tivissa (Tarragona), però de petit es va traslladar amb la seva família a viure a Ripollet, on va créixer com a persona i com a artista. Va formar part del corrent pedagògic innovador de Vila Arrufat i va ser profesor i mestre a l'escola industrial de Sabadell, ciutat a la que va estar molt lligat, i on va crear escola, sobretot en la vessant artística de l'escultura.
Em sento orgullós de ser l'alcalde d'un poble que reivindica la figura de persones com Josep M. Brull, amb els valors que representa. Des de l'Ajuntament hem programat una sèrie d'actes i activitats encaminades a donar a conèixer la figura de Josep M. Brull i que els nostres nens i joves estudiants puguin conèixer la nostra història més recent a través de la seva figura.
Potser, ressaltar la inauguració de "l'espai Brull" al Centre d'Interpretació del Patrimoni que es farà el proper 25 de març i l'exposició de la seva obra que inaugurarem el proper 15 d'abril al Centre Cultural. (mes dades a la web municipal: ripollet.cat)
(foto: Ripollet Comunicació)

No hay comentarios: