Vistas de página en total

viernes, 7 de septiembre de 2012

Barcelona World, una inversió amb incerteses



Aquest matí, el govern de la Generalitat, encapçalat pel President Artur Mas, ha anunciat una important inversió a Catalunya. Es tracta d’un projecte d’oci al costat de Port Aventura, que ve a suplir la possible inversió d’Eurovegas. Benvinguda sigui.
Per a molts ha estat un alleujament, perquè el projecte d’Eurovegas no acabava de fer net. Un projecte i unes negociacions fosques, que en ocasions ha ratllat el ridícul amb aquesta absurda competència entre Barcelona i Madrid. Sense parlar de la idoneïtat o no d’aquest model d’activitat econòmica i de foment del turisme. Per tant, si s’han de fomentar les inversions, tan necessàries, sempre serà millor apostar per un espai d’oci familiar, capaç d’atreure un turisme familiar què un complex de casinos on es fomenti el joc i d’altres coses. Segur que és una millor opció.
Dit això, crec que el govern de la Generalitat ens haurà d’explicar algunes coses, si veritablement volen que ens prenem en serio aquest important projecte. Per començar, ens hauran d’aclarir si aquesta escenografia només està pensada per mitigar el gran fracàs de les negociacions amb el senyor Adelson. Suposo que aquest projecte no s’ha concretat en 24 hores, i per tant, si com es va dir ahir, el límit de la oferta per a Eurovegas era el 31 d’agost, perquè no es va anunciar el dia 1 de setembre? Potser les declaracions de la presidenta de Madrid Esperanza Aguirre ha precipitat tot aquest muntatge per no quedar en evidència? Si fos així, malament comencem.
Una altra pregunta, si aquest projecte és millor que Eurovegas, que crec que ho pot ser, Perquè no es va optar directament per ell fa uns mesos i així ens deslligàvem nosaltres del projecte fosc del senyor Adelson i ens haguéssim estalviat molts problemes i algun ridícul?
Arribat a aquest punt, només demanaria al govern de la Generalitat, que tota la il·lusió que aquest projecte pugui representar per a moltes persones i pobles, no sigui una cortina de fum per tapar altres vergonyes. Si us plau, no tornem a enganyar ni a jugar amb la il·lusió de la gent, que prous problemes te.
Uns parlen de 20.000, altres de 40.000 llocs de treball. Crec que tot això són conjetures que només serveixen ara per donar titulars. Si el projecte és un projecte d’èxit, com ho va ser Port Aventura, la resta vindrà sol.

No hay comentarios: