Vistas de página en total

jueves, 18 de noviembre de 2010

Darreres informacions sobre el projecte de l’hospital Ernest Lluch


Nota informativa facilitada pel govern municipal als mitjans de comunicació:

El govern municipal de l’Ajuntament de Ripollet, en relació a la construcció de l’hospital Ernest Lluch, vol manifestar el següent:

El passat mes de juliol, el consell de govern de Salut de la Generalitat de Catalunya va donar el vistiplau al projecte de construcció de l’hospital Ernest Lluch, donant així compliment al calendari acordat, al febrer de 2008, entre els ajuntaments de Cerdanyola, Montcada i Reixac, Barberà del Vallès i Ripollet i la Conselleria de Salut.

Des del mes de juliol fins aquest moment s’ha produït un estancament en la tramitació del projecte, que ha provocat que els alcaldes dels municipis citats hagin insistit en la importància d’agilitar els tràmits a realitzar. Per això, el passat dia 8 d’octubre, els quatre alcaldes van mantenir una reunió amb el Conseller d’Economia, Antoni Castells, juntament amb tècnics del seu departament, per recordar-li la importància de la construcció de l’hospital Ernest Lluch, que pal·liarà la situació de la nostra comarca quant a l’atenció sanitària i hospitalària.

L’Ajuntament de Ripollet en Ple, en la sessió ordinària del passat dia 28 d’octubre, va aprovar una moció on s’instava al govern de la Generalitat de Catalunya que, abans de la celebració de les properes eleccions autonòmiques, es comprometés amb aquest projecte i agilitzés la tramitació per a la construcció de l’hospital Ernest Lluch i, d’aquesta manera, poder complir amb la planificació prevista d’inici de les obres durant l’any 2011. D’aquesta moció se’n va donar trasllat a la presidència del Parlament de Catalunya, per tal que fes arribar aquest text a tots els portaveus dels diferents grups parlamentaris.

Des del govern de la Generalitat ens han informat que aquest dimarts, dia 16 de novembre, l’expedient de la construcció de l’hospital Ernest Lluch passarà pel Consell Tècnic, pas previ al seu pas pel Consell de Govern. Igualment, també se’ns ha comunicat que el Consell de Govern, en la propera sessió del dia 23 de novembre, passarà l’expedient d’aprovació del projecte de l’hospital.

Tot i tenint en compte aquestes informacions de darrera hora, som conscients de la preocupació dels veïns i veïnes i de les entitats veïnals del nostre municipi per por a què aquest retard esdevingui una aturada definitiva del projecte de construcció de l’hospital Ernest Lluch. Per això, entenem perfectament que s’organitzin mobilitzacions per tal de fer visible aquesta preocupació.

Tant la Plataforma com les associacions de veïns del nostre municipi han estat sempre atentes al compliment dels compromisos presos pel govern de la Generalitat de Catalunya. Des d’aquest govern municipal sempre hem recollit aquesta preocupació i l’hem traslladat a tots els fòrums amb competència en aquesta matèria. Una de les darreres vegades va ser l’Alcalde, Juan Parralejo, amb motiu de la inauguració del CAP Pinetons on, públicament, va tornar a reivindicar davant la Consellera Geli la vital importància d’agilitar la construcció de l’hospital Ernest Lluch.

Per tot això, des del govern municipal agraïm les mostres reivindicatives que fan tant el teixit associatiu de Ripollet com els nostres veïns i veïnes a títol personal. Aquestes manifestacions ens omplen de raó davant el govern autonòmic i ens encoratgen a continuar treballant per tal que la construcció de l’hospital Ernest Lluch esdevingui ben aviat una realitat.

Ripollet, 15 de novembre de 2010.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Que no... que no hay dineros....

Con lo bien que vendría a la zona un hospital... el Taulí está desbordado y un hospital traería mucho trabajo y negocios a la zona.

Pero si no hay cuartos... re de re.