Vistas de página en total

lunes, 9 de febrero de 2009

Inaugurat el Centre Cívic de Can Mas





El dissabte es va inaugurar el Centre Cívic de Can Mas, a Ripollet, el primer equipament acabat dintre de la Llei de Barris.

Molts veïns i veïnes es van apropar dissabte a l’acte d’inauguració de l’equipament, que acollirà la seu de la Associació de Veïns de Can Mas així con diferents programes socials de la Llei de Barris. D’aquí a uns mesos, a més, es programaran diferents cursos des del Patronat Municipal de Cultura, dintre d’un programa de descentralització d’activitats cap als Centres Cívics.

En un dia assolellat, a més, varem poder visitar per primera vegada l’exposició “C+ ÉS AIXÒ” que pretén apropar i donar a conèixer els diferents projectes que es faran a Can Mas fins el 2011. En total 21 projectes de millores urbanístiques, de construcció de nous equipaments i socials. En aquest sentit, vaig anunciar les negociacions que estem portant a terme amb la Diputació de Barcelona per tal que el futur Centre Polivalent que es construirà al costat de l’escola El Martinet pugui acollir la nova biblioteca de Ripollet.

Aquest any, a més de la posada en marxa del Centre Cívic, es remodelarà completament el parc Primer de Maig (900.000 euros de pressupost) i es farà la redacció del projecte de remodelació del carrer Sant Jaume des del carrer Sarrià de Ter fins al carrer Montcada. Projectes que es definiran en el si de la comissió anomenada Grup Promotor, integrat per totes les forces politiques present a l’Ajuntament a més de representants d’entitats, associacions culturals, esportives, educatives i veïns a títol personal.

Importants inversions que compten amb el suport i la subvenció de la Generalitat de Catalunya (50%), i que l’Ajuntament de Ripollet, malgrat la crisi econòmica ha volgut tirar endavant tal i com es va acordar en el seu moment, perquè creiem que, a més de necessari pel barri, és la millor manera de reactivar la economia i generar llocs de treball.

Tots els membres de l¡Associació de Veïns de Can Mas mostraven la seva satisfacció perquè després de més de 30 anys d’història, per fi disposen d’un local públic per realitzar les seves activitats, ja que fins ara han estat allotjats en locals de lloguer que no reunien les condicions necessàries.

Però sobretot, la gent estava contenta per les perspectives de canvi al barri, iniciades fa uns anys amb la construcció de nous equipaments com l’Institut Can Mas, la Comissaria de Mossos d’Esquadra o l’escola El Martinet. Amb la remodelació de la Rambla Sant Jordi, el carrer de Sant Jaume i la zona del parc Rizal, el barri tindrà un important canvi.

La propera cita serà el dia 28 de febrer, que obrirem les portes del Centre del Parc Rizal, on es desenvoluparan la major part de les accions socials contemplades en el projecte de la Llei de Barris.

fotos: ripollet.cat

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Tengo 31 años y he vivido siempre en el barrio de CAN MAS, primero en la calle monturiol y despues en calle sarrià de ter. Me alegro saber que se iban a arreglar cosas del barrio ya que siempre ha sido un barrio mal visto por el resto de ciudadanos de ripollet y haber si asi mejoramos y la gente ve que no hay gente mala aquí, y ya que he escrito me gustaria hacer una petición. Se arregló la calle Milà y quedó muy bonita con sus aparcamientos, su carretera ancha y demás, pero tiene una pega, no hay iluminación, estan las farolas pero no se encienden, yo salgo de casa a trabajar a las 4 y media de la mañana y le digo a mi marido que no me aparque el coche allí porque me da miedo bajar sola al estar la calle en total oscuridad, es por esto también, por la falta de luz que muchos vecinos del barrio bajan a sus perros en esta zona y ya mis hijos han bautizado la calle como "la calle de las cacas" y siempre quieren ir por la carretera puesto que ha veces es una odisea caminar por la acera, no se si servirá de algo la petición o no pero creo que tenía que decirlo y sé que usted hará lo posible por solucionar el tema, gracias.

Juan Parralejo dijo...

Hola Yolanda,
Tienes toda la razón con el tema de la luz. El probema es que una vez finalizada la urbanización del Martinet, FECSA-ENDESA, la compañía responsable de conectar la potencia todavía no lo ha hecho (llevamos más de 6 meses de retraso). Créame que estamos detrás para agilizar la conexión y solucionar los problemas que usted comenta y otros más, como por ejemplo el nuevo semáforo de la calle Sant Jaume con Mercè, que no funciona por falta corriente. Es penoso pero le aseguro que batallar con las compañías suministradoras, especialmente FECSA-ENDESA es agotador.
Quiero agradecerle sus palabras y le aseguro que la mejora del barrio de Can Mas está dentro de las prioridades del gobierno municipal.
Le animo a que se pase por las nuevas oficinas de la Lei de Barris que abrirán sus puertas a los vecinos el próximo dia 28 de febrero.