Vistas de página en total

lunes, 7 de julio de 2008

37 Congrés del PSOE: mirant al futur


Aquest cap de setmana he tingut el privilegi d’assistir com a delegat al 37è Congrés del PSOE a Madrid, representant la meva Federació del Vallès Occidental Sud.

Ha estat un cap de setmana intens, esgotador, perquè els congressos sempre són així, però sense cap mena de dubta ha estat inoblidable.

Ha estat el Congrés del Canvi (curiós en un partit que governa), perquè s’ha renovat la direcció, amb la incorporació de nous companys i companyes, la majoria joves, però sobre tot perquè hem passat per la ITV de les idees. És veritat que la tranquil·litat que viu el partit ens ha permès dedicar el temps a debatre idees i projectes de futur, que sense dubta, tindran una important repercussió en l’acció de govern dels propers anys.

És un orgull pertànyer a un partit que planteja les coses sense embuts, que s’arrisca i que no defuig els debats que estan dintre de la pròpia societat, encara que a alguns els hi faci nosa. Els socialistes varem ser els que amb Felipe González al capdavant del govern, varem incorporar a les nostres lleis la universalitat de la sanitat o la educació, també la llei de divorci i la despenalització de l’avortament. Amb José Luís Rodríguez Zapatero, ha arribat la llei de la dependència, i també la llei d’igualtat entre homes i dones o la possibilitat de contraure matrimoni a persones del mateix sexe.

Ara cal donar un nou impuls amb qüestions com el reconeixement de la nostra realitat diversa i protegir el nostre patrimoni lingüístic, és a dir, les quatre llengües oficials de l’estat, així com permetre el vot dels immigrants en les eleccions municipals com a un element essencial d’integració. Normalitzar la laïcitat de l’estat, modernitzar i adaptar la llei d’avortament o legislar per afavorir el testament vital, són altres assumptes tractats, debatuts i aprovats pel congrés.

També és un privilegi compartir idees i debats amb persones de la talla intelectual i humana com per exemple les d’Alfredo Pérez Rubalcaba, Mª Teresa Fernández de la Vega, Ramón Jáuregui o Miquel Iceta, el qual, juntament amb Carme Chacón, representarà al PSC en la Comissió Executiva Federal.

Especialment emocionant va ser la designació del jove company del Partit Socialista d’Euskadi Eduardo Madina com a nou membre de la Comissió Executiva, pel seu valor simbòlic (va patir un atemptat a mans d’ETA i va perdre una cama). Penso que representa molt be l’esperit de lluita de tota una generació que aposta pel futur.

Fotos: A dalt: ( Delegats/des i observadors/res del Vallès al 37è Congrés del PSOE). Al mig: (amb el president d'Aragó Marcelino Iglesias). A baix: (intervenció de ZP al plenari).


2 comentarios:

Anónimo dijo...

Hola que tal,

Despues de que en el congreso del PSOE,al que haces referencia,triunfara la figura del llamado "cibermilitante" y delante la proximidad del 11 congres del PSC, donde segun leo se introducirá algo similar, mi pregunta es doble:

¿Está previsto un "congreso" o algo simlar en la agrupación de Ripollet proximamente?

En caso afirmativo ¿se prevé algun sistema de interacción relacionada con las TIC?

GRACIAS

Juan Parralejo dijo...

Después del congreso del PSC del 18,19 y 20 de julio, corresponde realizar el congreso de nuestra federación, y posteriormente se realizará la Asamblea de la Agrupación para renovar los órganos directivos (aprox. entre diciembre y enero).
A nivel local, al tratarse de una asamblea, no creo que se prevea ningún sistema de difusión instantánea, pero estoy seguro de que en el congreso sí.