Vistas de página en total

lunes, 10 de marzo de 2008

Ripollet vota massivament socialista


Un resultat magnífic per al PSC. Aquest podria ser el titular de la jornada electoral d’ahir a Ripollet.

A Ripollet, de cada 100 paperetes de vot dipositades a les urnes, 56 van donar suport al PSC. Aquest és un resultat històric (per veure les dades complertes, es pot consultar a ripollet.cat). Es podrien treure diferents conclusions d’aquestes eleccions, vull resaltar algunes:

A nivell local, cal destacar l’alta participació, encara que cinc punts per sota de ara fa quatre anys. Tot i així, el PSC va aconseguir pràcticament els mateixos vots, el que vol dir que la pujada percentual va ser de més de tres punts. La diferència amb el PP que és el segon partit, a més de ser abismal, s’ha incrementat.

El PSC ha guanyat a totes les meses electorals de Ripollet, el que vol dir que la sectorialització del vot és molt homogènia.

Des de Ripollet, vem dedicar aquesta victòria al nostre company Isaías Carrasco assassinat per ETA el passat divendres. Crec que és el millor homenatge que li podem fer.

A nivell de Catalunya, és evident que els resultats han estat espectaculars. Després de tot el que ha plogut, incrementar en quatre els diputats, ha estat un gran èxit, i més, tenint en compte que el PP pràcticament no ha pujat. Estic convençut que el PSC sabrà fer servir aquesta força a Madrid per tal que es compleixin els compromisos amb Catalunya.

A nivell d’Espanya, els resultats han estat bons perquè hem incrementat el nombre de diputats i estem més a prop de la majoria absoluta, per tant, serà més fàcil governar. Zapatero seguirà presidint el govern d’Espanya.

No obstant, a nivell dels resultats a Espanya, seria bo fer una reflexió més profunda sobre alguns aspectes. Per exemple, que la pujada del PSOE no ha estat a costa de la baixada del PP, sinó d’altres forces polítiques d’esquerra, i per tant, el principal partit de l’oposició continua amb el mateix marge que ara fa quatre anys.

Una altra reflexió és que Catalunya s’ha convertit en la comunitat on la diferència de diputats entre PSOE i PP és mes gran, per sobre d’Andalusia, i per tant, ja és hora de desmitificar alguns tòpics. Zapatero serà president i el PSOE ha guanyat gràcies a Catalunya sense cap mena de dubte. Fixem-nos que la diferència de diputats entre PSOE i PP és de 16, i a Catalunya aquesta diferència és de 18 diputats. Crec que amb això està tot dit.

Per finalitzar aquestes petites reflexions, m’agradaria que aquesta victòria del PSOE servís, entre d’altres, per a tres coses: Primera, per a continuar fent polítiques socials, pensant en aquelles persones que més ho necessiten i incrementant les nostres llibertats, és a dir, no canviar de polítiques; Segona, per complir tots els compromisos amb Catalunya en quan al desplegament de l’Estatut i inversions en infraestructures que facin que Catalunya sigui sent una comunitat motor i líder de l’economia d’Espanya; Tercera, (i això és un desig) per a que aquesta dreta rància i carca que tenim canviï, es modernitzi i trobi el camí del centre de veritat i es converteixi en una dreta moderna i europea (el país ho agrairà).

Per últim, els agraïments. Agraïments a totes aquelles persones que han confiat novament en el nostre projecte i que han anat a votar socialista, i agraïments a tots els companys i companyes que han col·laborat amb nosaltres en aquestes eleccions i sobretot en el dia d’ahir fent d’apoderats als col·legis electorals. Va ser un dia dur, però gratificant.

5 comentarios:

Anónimo dijo...

Tu "particular" punto de vista.

Por cierto otro dia hablaremos del proceder de los apoderados del PSC...

Anónimo dijo...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my site, it is about the CresceNet, I hope you enjoy. The address is http://www.provedorcrescenet.com . A hug.

Juan Parralejo dijo...

Sr/Sra Anónimo,
Cuando usted quiera.

Anónimo dijo...

Con el anonimato siempre se esconden los cobardes.

Anónimo dijo...

Per que no:)