Vistas de página en total

martes, 25 de marzo de 2008

Ripollet, un poble segur


El passat 12 de març va tenir lloc la reunió de la Junta Local de Seguretat on Policia Local i Mossos d'Esquadra van presentar les dades d'actuacions d'ambdós cossos policials durant l'any 2007. D'aquest informe en destaca que Ripollet és una població tranquil·la i segura, que compta amb un índex de criminalitat del 41,6, inferior a la mitjana europea (69), espanyola (50) i catalana (65,3). D'altra banda van ser valorades molt positivament les campanyes de Nadal i del Mercat Setmanal així com les patrulles mixtes pels carrers de Ripollet, que s'incrementaran a partir del mes d'abril de 2008.

Policia Local
Durant l'any 2007 la Policia Local de Ripollet, que compta amb 44 efectius, va realitzar un total de 12.863 intervencions, tal i com va explicar en roda de premsa el seu cap, Vicenç Pacheco. Les infraccions més destacades en l'àmbit de la conducció són donar positiu en el control d'alcoholèmia, negar-se a realitzar-lo, o portar el cotxe sense carnet, sense haver passat la ITV o sense assegurança. També destaquen les 8.300 denúncies realitzades per la Policia Local per estacionament indegut. Pacheco va destacar també la bona col·laboració amb els Mossos d'Esquadra i va marcar com a objectius per al 2008 la millora de l'assistència de la policia de proximitat i vigilar els actes incívics de la població.

Mossos d'Esquadra
Per la seva banda, Josep Sánchez, cap dels Mossos d'Esquadra va explicar que a Ripollet 50% dels delictes que es realitzen són robatoris, destacant especialment els que es produeixen a l'interior dels vehicles. Durant l'any 2007 els Mossos van resoldre 4 de cada 10 delictes cosa que suposa un 45% del total. De les persones detingudes, en total 180, destaquen els detinguts per casos de violència domèstica i en 2a posició els detinguts per robatori. Sánchez va fer una valoració molt positiva de les campanyes de prevenció realitzades en col·laboració amb la Policia Local i va explicar que a partir del 31 de març s'incrementarien les patrulles mixtes en parcs i zones comercials per facilitar la prevenció i la informació.

Taxa de criminalitat
D'aquests informes destaca especialment que Ripollet tingui una taxa de criminalitat del 41,6, inferior a la mitjana europea, espanyola i catalana. Aquesta taxa es calcula dividint el total de fet delictius entre el nombre d'habitants de la població. L'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, va voler destacar aquesta dada i va explicar que d'aquest balanç se'n despren que Ripollet és una població tranquil·la i segura.
Font: ripollet.cat

No hay comentarios: