Vistas de página en total

miércoles, 18 de julio de 2007

Ripollet recupera la seva història més antiga

Des de fa uns mesos, per encàrrec de l’Ajuntament de Ripollet, s’han estat realitzant excavacions arqueològiques a la zona del parc dels Pinetons, després d’unes troballes quan s’estava urbanitzant la tercera fase del parc.

L’empresa especialitzada Arrago S.L. sota la direcció de l’arqueòleg Jordi Roig, ha estat l’encarregada de fer els treballs de excavació i recuperació dels elements arqueològics. Després d’aquesta fase de treballs, i d’acord amb les troballes, com a primera valoració es pot dir que és d’una rellevància molt important, ja que es tracta d’un mínim de noranta sitges, de les quals s’han excavat deu, d’una data aproximada entre 800 i 1100 anys abans de Crist (Edat de Bronze). El fet que el jaciment sigui al turó dels Pinetons, el lloc més elevat del terme, fa pensar en un possible assentament humà.

Per tant, estem parlant d’un possible assentament humà (poblat iber)d’una època històrica del nostre poble molt antiga que ens pot ajudar a determinar els primers pobladors de Ripollet.

Sense dubte, és una gran notícia, ja que fa uns mesos varem inaugurar a Ripollet el Centre d’Interpretació del Patrimoni (CIP) i aquestes troballes podrien representar un element important d’exposició per tal que els nostres veïns i veïnes puguin gaudir d’elles.

Per altra banda, cal recordar que estem treballant en la recuperació de l’espai on es trobava el primer molí draper, abans del Molí paperer d’en Ginestar, de l’època dels segles XII i XIII, una part molt important de la nostra història local, ja que es va configurar com una incipient indústria que ha arribat fins els nostres dies.

Conèixer la nostra història és molt important com a element integrador i de pertinència. Tenim previst que el mes de setembre es faci una presentació pública una vegada que els arqueòlegs hagin fet l’informe definitiu.

Fotos: ripollet.cat

No hay comentarios: