Vistas de página en total

miércoles, 24 de enero de 2007

Jo voto per Neus Català


Des de fa uns anys, El Periódico proposa deu personatges com a candidats per a escollir el/la català/na de l'any. Sense desmerèixer els altres candidats, aquest any jo voto per Neus Català com a catalana de l’any 2006.

La figura de Neus Català representa una sèrie de valors molt importants: la lluita pels ideals, la lluita contra la discriminació de les dones, la lluita pels valors democràtics, la lluita per la república o la resistència contra el feixisme.

És una de les poques persones que encara ens poden transmetre de viva veu aquests valors així com el patiment dels camps de concentració nazis. Ella va ser-hi al de Ravensbrück. És per tot això que crec que es mereix aquest homenatge del poble català.

A Ripollet ja li vam fer un homenatge el mes de maig passat, i vaig tenir el plaer de conèixer-la personalment i parlar amb ella en més d’una ocasió. En un acte molt emotiu i amb la presència del conseller Joan Saura i la consellera Montserrat Tura, Ripollet va dedicar un espai públic i un monument a Neus Català i em sento orgullós de ser l’alcalde d’una vila que té la sensibilitat d’homenatjar persones com la Neus Català.

Encara falten uns dies per tancar la votació. Us animo a votar per Neus Català.

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Me ha gustado el artículo. Estoy de acuerdo contigo.
Esperemos que la mayoría de la gente opine lo mismo que nosotros y podamos felicitar a la Neus

Anónimo dijo...

Jo mai havia participat en aquestes votacions, però m'as convençut.
Jo també votaré per Neus Català.

Anónimo dijo...

mucho felicitar y montar actos con Saura, pero luego vienen los cafres fascistoides, pintan el monumento de homenaje y es la Revista de Ripollet quién tiene que poner el grito en el cielo para que el Ayuntamiento limpie el monumento.

Ripollet está lleno de pintadas fascistas y nazis, pero parece que desde el Ayuntamiento eso ni importa ni interesa, porque siguen ahí y ningún ente municipal las limpia.

¿Supongo que a Neus Català la trajeron con los ojos cerrados, no? Porqué sinó es para que se nos caiga la cara de vergüenza (si es que tenemos).

Recuerde Señor Alcalde la frase del pastor Niemeyer (otrora atribuida a Brech):

'Primero vinieron a por los judíos, pero como yo no era judío, no hice nada'
'Luego vinieron a por...'
'Finalmente vinieron a por mí, pero ya no quedaba nadie'

Pues ojito porqué el fascismo descerebrado no discierne entre políticos y ciudadanía. Y cuando hayan atemorizado a la ciudadanía, irán al Ayuntamiento (que por cierto, también tiene un pintada una céltica fascista desde hace años tras la 'T' de Ajuntament).

Pónganse manos a la obra, que hay faena.