Páginas vistas en total

viernes, 4 de abril de 2014

El Consorci de Turisme i els municipis propers al riu Ripoll impulsen millores de l'entorn
Els ajuntaments de Barberà, Castellar del Vallès, Montcada, Ripollet, Sabadell i el Consorci de Turisme del Vallès Occidental han signat aquest dimarts, 1 d'abril, un conveni de col·laboració per a l'execució del Projecte d'arranjament de la xarxa de camins de l'entorn del riu Ripoll. L'acte ha tingut lloc a l'edifici El Mirador de Castellar i ha comptat amb l'assistència dels alcaldes dels cinc municipis (Joan Carles Sánchez, Juan Parralejo, Maria Elena Pérez, Anna del Frago i Ignasi Giménez, respectivament) i de la presidenta del Consorci, Olga Olivé. Les actuacions a Ripollet inclouen crear accessos a la llera del riu. 

L'objectiu d'aquestes obres i arranjaments és generar un entorn territorial basat en la qualitat de l'oferta, millorant les infraestructures turístiques. Així, es pretén potenciar la zona del riu Ripoll, un espai que és molt utilitzat tant pels hortolans com pels ciutadans que el freqüenten en el seu temps de lleure.

El conveni formalitza l'execució de diferents actuacions que es duran a terme aquest any, donant continuïtat a les tres accions que es van realitzar l'any passat a la part més alta del riu i que van incloure el municipi de Sant Llorenç Savall i Castellar del Vallès. Les obres d'aquesta nova fase, per un import de 126.475.86 euros, compten amb una subvenció del 95% del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya 2008-2011 de la Generalitat i amb una aportació dels municipis del 5%.

Actuacions als diferents municipis
Les obres s'iniciaran durant els propers dies al municipi de Montcada i Reixac, on es transformarà en un camí transitable per bicicletes i vianants un sender de 700 metres lineals, situat entre el final del terme de Ripollet i la cantonada entre els carrers de Bach i Can Tapiola.

A continuació, al municipi de Ripollet s'enderrocarà el mur existent en un tram on coincideixen els marges del riu i del camí i s'efectuaran uns accessos a la llera del riu. A més, es construirà un talús i es refarà el tram de camí.

A Barberà del Vallès es faran un total de tretze actuacions al tram de camí que uneix la trama urbana del municipi amb la zona de la Verneda i el passeig que voreja el riu fins al pont del carrer Dr. Crusafont, com ara la millora del ferm, el tancament als vehicles a l'entrada de l'àrea de la Verneda o la plantació d'arbres i arbustos al llarg del passeig fluvial.

Es seguirà a Castellar del Vallès, on es construirà una passera fixa de 23 metres de llarg al pas del riu pel Molí d'en Busquets i s'arranjaran els paviments i les cunetes adjacents.

Finalment, a Sabadell, les obres consistiran en la col·locació d'una barrera de formigó tipus New Jersey, sobre el mur de protecció existent al tram de camí que discorre paral·lel al riu Ripoll des de Sabadell fins a Castellar, en un tram d'aproximadament 320 metres lineals, en el tram de la Verneda de Can Deu i uns altres 40 metres lineals a la Font dels Degotalls.
Noticia: ripollet.cat
 

No hay comentarios: