Vistas de página en total

miércoles, 30 de abril de 2014

Cap a la segona reindustrialització del Vallès Occidental


Aquest matí s'ha celebrat l’acte de signatura de la declaració “Cap a una segona reindustrialització del Vallès Occidental”. L’acte ha tingut lloc a la sala d’actes del rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Un projecte esperançador, innovador, amb vocació de futur que vol ser referència arreu del país. La nostra comarca ha estat sempre un motor econòmic i industrial molt important, que ha sabut adaptar-se als canvis. Dels de els anys 80, el teixit productiu industrial de la nostra comarca ha experimentat una important evolució, transformant una indústria majoritàriament tèxtil en una diversificació d’indústria més tecnològica, que ha estat l’element clau per liderar les exportacions.
A ningú se li escapa què la reindustrialització de la nostra comarca, amb la reconversió d’empreses, amb la generació de noves amb valor afegit, amb una aposta clara per la formació professional, per un nou plantejament de les infraestructures viàries, tecnològiques i de transport públic, és imprescindible per sortir de la crisi, i el més important, per generar llocs de treball.
Comptem amb una llarga experiència, amb infraestructures tecnològiques de primer nivell (Parc Tecnològic, Sincrotró...) Universitats (UAB, UPC, UIC), Gremis, Patronals, Sindicats, i uns pobles i ciutats amb un comerç potent i serveis de qualitat.
Avui, tots els actors socials i representants polítics de diferents colors hem unit les nostres forces per un projecte comú. Hem posar la “primera pedra” d’aquest projecte, que de ben segur incorporarà nous actors que tenen molt a dir. En els propers mesos haurem de posar fil a l’agulla i concretar les diferents propostes, i també anar avaluant els resultats, especialment els que fan referència a la creació de nova ocupació.

DECLARACIÓ DEL VALLÈS OCCIDENTAL CAP A LA SEGONA REINDUSTRIALITZACIÓ:


No hay comentarios: