Vistas de página en total

lunes, 27 de enero de 2014

Ripollert disposa d'un nou tanatori


Dissabte passat varem inaugurar el nou tanatori a Ripollet. Un edifici emblemàtic i modern, al carrer Bilbao i al costat del vial del riu Ripoll.
A la inauguració oficial es van acostar regidors i regidores de l'Ajuntament, representants d'entitats i Associacions de Veïns del poble així com membres de l'empresa adjudicatària del servei i tècnics que han col.laborat en la construcció.
Ahir diumenge, durant dues hores, tots els veïns que van voler van poder realitzar una visita guiada.
El meu discurs d'inauguració:


Segurament, per a un alcalde, inaugurar un nou equipament,  és una de les tasques més agraïdes de la seva feina.
Inaugurar un equipament, com el que inaugurem avui, en aquests moments difícils, encara té més valor. Per desgràcia, no son temps en què els Ajuntaments incorporin nous equipaments als seus municipis.
La difícil situació econòmica que vivim, a la qual, els Ajuntaments no som aliens, la falta d’un finançament just i les noves lleis que ens afecten de manera negativa, fan que sigui molt complicat, quasi impossible, poder fer inversions directes. I no hi ha dubte, que això també afecta negativament a l’economia local, perquè els Ajuntaments, som uns dels motors econòmics més importants dels nostres pobles i ciutats.
Aquest nou tanatori donarà resposta a una reivindicació veïnal i a un compromís del govern municipal que tinc l’honor de presidir.
Aquest nou tanatori millorarà notablement les condicions i la qualitat d’un servei bàsic per als nostres veïns i veïnes. I és cert que mai ens agradaria visitar-lo ni fer-lo servir, perquè quan ens apropem a un tanatori normalment és per donar condols o acomiadar persones estimades.
Però també és cert què son moments què necessitem instal·lacions modernes, amb espais agradables, amplis, lluminosos, accessibles, amb aparcaments i amb tots els serveis necessaris. Aquest tanatori te tot això.
Ripollet, a poc a poc ha anat configurant una xarxa important d’equipaments que donen un servei de qualitat als veïns i veïnes. I ens hem de sentir orgullosos, perquè tot i ser un municipi amb recursos escassos, estem a l’alçada de qualsevol altre municipi del nostre entorn.
Equipaments com el teatre-auditori, el molí d’en rata, la biblioteca, el centre cultural, el casal d’avis, el mercat o el poliesportiu son bons exemples de gestió i d’utilització. Equipaments molt valorats pels usuaris, com també ho serà aquest tanatori. Estic convençut.
Tot i la crisi, des de el govern municipal sempre hem apostat per mantenir els serveis públics i la seva qualitat. Els pressupostos municipals així ho reflecteixen. És una qüestió de prioritats.
A vegades, però, hi ha serveis què, per les seves característiques, els Ajuntaments, tot i mantenir la titularitat del servei públic, els administrem a través de concessions amb el sector privat. L’exemple dels serveis funeraris és un d’ells. I creiem que això és positiu, perquè permet, entre d’altres coses, facilitar la incorporació de nous equipaments i serveis.
Amb tota seguretat, sense el concurs de l’adjudicatari, l’empresa Truyols, difícilment Ripollet disposaria avui d’aquest equipament. Un cost de 2’7 milions d’euros què no ha tingut cap repercussió en les finances locals, i què d’altra manera, ni per qüestions de disponibilitat pressupostària ni tampoc per la obligada aplicació de la llei d’estabilitat pressupostària, l’Ajuntament de Ripollet hauria pogut assumir.
Des del govern municipal ens sentim orgullosos d’aquesta gestió i d’aquest equipament, el projecte més important d’aquest mandat.
Per acabar, deixeu-me que us digui que, a nivell personal, el dia d’avui és un dia especial. Perquè,durant els darrers quatre anys, juntament amb els regidors de serveis municipals, l’anterior,  Antoni Francolí i l’actual, Joan Fandos hem viscut aquest projecte molt a prop. Amb molta il·lusió i en alguns moments, amb molta angoixa. Perquè realitzar aquest projecte no ha estat fàcil, hi ha hagut complicacions, que en un moment determinat, inclús va posar en risc el propi projecte.
I és per això que vull donar les gràcies a tots els que ho han fet possible: els serveis municipals de l’Ajuntament, els jurídics, els serveis tècnics, l’arquitecte del projecte, l’empresa constructora i especialment l’empresa concessionària Montserrat Truyols, què tot i les dificultats sempre ha sabut surti’ns-en.
Des d’avui disposem del millor tanatori i del millor servei. Els veïns i veïnes de Ripollet s’ho mereixen.


Moltes gràcies.


No hay comentarios: