Vistas de página en total

lunes, 23 de julio de 2012

Declaració d'alcaldes i alcaldesses del PSC



Declaració alcaldes i alcaldesses
Consell Nacional 21 de juliol de 2012
 
En defensa de la democràcia local, garantia de l’Estat del Benestar
Des del passat mes de desembre els socialistes catalans hem començat un nou camí. Mantenint el nostre esperit i el nostre compromís hem renovat la nostra força per encarar el futur amb més il·lusió i garanties.
Vam celebrar el nostre 12è Congrés, un congrés on no només vam escollir un nou Primer Secretari i una nova direcció, sinó on també vam marcar el full de ruta del projecte socialista d’ara endavant. El full de ruta d’una formació política que té voluntat de govern, que té en el punt de mira el benestar de les persones i el progrés del país. En un sol concepte: un nou PSC.
Vam reforçar, durant el congrés, els valors que conformen la nostra ànima: municipalisme, democràcia i progrés. Per això vam aprovar diferents resolucions encaminades a reforçar la representativitat de la política, apostant per la democràcia directa, demostrant l’experiència en la gestió.
Creiem en un país vertebrat, equilibrat per municipis que ofereixen serveis de qualitat, que redistribueixen els recursos i que contribueixen a la igualtat d’oportunitats. Es van apuntar idees reals i responsables encaminades a fer de les administracions òrgans eficients, eficaços i racionalitzats que realment treballin al servei de la ciutadans i que posin en valor la seva legitimitat democràtica. Per això el PSC es va posicionar a favor de convertir els consells comarcals en òrgans tècnics dirigits políticament per un consell d’alcaldes, a favor d’estudiar una proposta per tal que els alcaldes i les alcaldesses puguin ser escollits pels ciutadans en elecció directa, o altres propostes més internes com apostar per processos oberts de primàries.
Un full de ruta que hem de saber adaptar a la situació econòmica intensa i canviant que vivim. El PSC sap i pot adaptar-se, i ho ha de fer com millor ha fet sempre les coses: de baix a dalt. Partint de la seva força i portant-la arreu. Des dels pobles, des del talent dels electes locals socialistes. Aquells que tenim el pols diari de la realitat del país, que coneixem i comprenem les persones.
Per tot això, alguns dels alcaldes i alcaldesses, càrrecs electes d’àmbit local que representem i defensem en el territori el projecte socialista volem ratificar la nostra voluntat política de contribuir a la recuperació de la confiança dels ciutadans cap a la política. La política no és el problema, ha de ser part de la solució. Creiem en un país articulat en el territori, municipi a municipi. Un país amb governs locals forts que tinguin capacitat i recursos per fer dels seus municipis millors llocs on viure, millors
llocs on invertir, excel·lents espais on conviure, créixer i aprendre, espais pensats per envellir dignament, per compartir, per ser ciutadans i ciutadanes.
Volem reforçar el projecte del PSC des del municipalisme. Un municipalisme progressista que vol contribuir de forma decidida a una Catalunya més justa, més igualitària i més pròspera. Volem que la direcció del PSC segueixi treballant en la línia marcada en el congrés, i que prioritzi allò que els ciutadans esperen i necessiten de nosaltres. Una línia que sap què és el PSC, què ha estat fins ara i què vol ser d’ara endavant. Una línia que continuï apostant per un territori equilibrat, amb els ajuntaments com a pal de paller de la nostra manera de fer política. Un PSC unit que fa propostes i que vol governar.
El model d’administració local que planteja el Govern de l’Estat en la seva proposta de reforma de la Llei de bases de Règim Local és una intervenció de l’autonomia local i una invasió de les competències autonòmiques.
La proposta del Govern de l’Estat vulnera les garanties sobre l’autonomia local, i posa sobre la taula una proposta de llei que, sense negociació ni diàleg previ, condueix a la desaparició dels ajuntaments per la via dels fets.
La històrica reivindicació local de delimitació de competències per evitar duplicitats no obté resposta en aquesta proposta. L’única solució que s’aporta és la supressió dels serveis prestats pels municipis als ciutadans, i l’augment de poder per part de les Diputacions. Mancomunar és estalviar. El que s’està proposant és centralitzar, i això no estalvia això desmantella el model de proximitat”
Un PSC que defensa fermament els municipis i les competències que exerceixen. Un PSC que defensa la reforma i la modernització de l’administració pública, també la local, però mai en detriment de la democràcia, ni molt menys de la qualitat que suposen els serveis oferts des de la proximitat i que contribueixen dia a dia a la cohesió social del país.
Un PSC que els alcaldes i alcaldesses ens sentim orgullosos d’abanderar per tot el territori. Un PSC amb opinió, amb propostes i amb solucions. Un PSC amb el mateixos valors de sempre i amb més futur que mai.

No hay comentarios: