Páginas vistas en total

viernes, 18 de junio de 2010

El Pla anticrisi presentat conjuntament pel PP i el COP és un “bluf”


Ahir, després del Ple ordinari, varem celebrar un Ple extraordinari per discutir un suposat Pla anticrisi presentat conjuntament pel Partit Popular i el COP, els dos grups de l’oposició. Quasi tres hores de debat on va quedar ben clar que l’oposició a Ripollet improvisa, no sap com funciona l’Ajuntament i es mou només per interessos electoralistes. Aquesta és la conclusió que fem sobre unes propostes fetes fora de temps, sense valorar-les, sense tenir en compte la realitat de Ripollet, algunes simplement inviables o il•legals, i en qualsevol cas, fetes d’esquena als problemes dels nostres veïns. I tot això no ho diu el govern, ho diu l’informe realitzat pel Secretari i l’Interventora municipal. Què passaria si el govern es presentés a un Ple amb un informe tan demolidor com el que ells es van presentar ahir al Ple? No ho vull ni pensar, el que diríem. O serà que el Partit Popular, amb el vist-i-plau del COP, ens volen imposar el seu model de gestió municipal? El model de Madrid i València, on governen. Els municipis més endeutats d’Espanya.
Tal i com va manifestar la regidora d’Hisenda, el govern municipal no posarà en risc les finances municipals per portar a terme les “ocurrències” de l’oposició. Com estaríem ara si els hi haguéssim fet cas quan no fa gaire ens demanaven la supressió de la taxa d’escombreries?. Com es possible que ara ens reclamin reduir despeses i fa tan sol tres mesos es van manifestar perquè es va treure el piromusical de la festa de Carnestoltes?. Aquesta és l’oposició que tenim.
Des de el govern varem aprofitar per explicar totes les mesures preses de contenció de la despesa i estalvi, les propostes per incrementar les partides socials i de foment de l’ocupació, així com l’evolució dels darrers dos pressupostos, uns pressupostos fets des de l’austeritat. Perquè la crisi no ha començat ara, com ens vol fer creure l’oposició. O és que el seu objectiu era traslladar als nostres veïns que el govern no ha fet res per mitigar la crisi?. Si és així, l’estratègia els hi va sortir malament.

Algunes dades d’interès presentades al Ple:
• Congelació de la plantilla municipal des de l’any 2009
• Retribucions de l’alcalde i els dos regidors a dedicació exclusiva congelades des de 2008
• Congelació de taxes, impostos i preus públics en el pressupost de 2010
• Reducció del pressupost ordinari de 2010 en un 4’49%
• Reducció de partides de Protocol i representació un 36’64%
• Reducció despeses Festa Major un 15%
• Eliminació de les hores extraordinàries del personal municipal
• Supressió de la Festa de Nadal de la Gent Gran
• Eliminació de la recepció de la Festa Major i de l’aperitiu de Nadal del personal municipal.
• Increment dels ajuts econòmics de Serveis Socials un 48’05%
• Increment de les beques de menjador un 75%
• Increment de les ajudes a les famílies un 63’52%
• Increment del Servei d’Assistència Domiciliària un 338’61%
• 518.960 euros destinats a la formació ocupacional i al foment de l’ocupació (129 contractats en 2009 pel Patronat Municipal d’Ocupació i 1240 usuaris)
• Mesures d’estalvi energètic en parcs i jardins, vies públiques, escoles públiques i edificis municipals.

Tot això i un munt de mesures més han contribuït a que Ripollet estigui millor preparat que d’altres poblacions per afrontar la crisi. Ripollet és el municipi menys endeutat per càpita dels municipis de més de 15.000 habitants de la nostra comarca i el 7è de la província de Barcelona, a més d’un 50% per sota de la mitjana.
Tot i així, el govern municipal va aprofitar el Ple per presentar i aprovar una sèrie de mesures complementàries a les que ja s’estan duent a terme:
• Els regidors i regidores no rebran cap indemnització per la celebració del Ple extraordinari d’ahir.
• Es reduiran un 5% les indemnitzacions següents:
o Assistència al Ple
o Assistència a la Junta de Govern Local
o Assistència a les Comissions Informatives
o Assistència a les Ponències de Vies Públiques i Activitats
o Assignacions als Grups Municipals
• Seguint les recomanacions de la Comissió Municipalista de Catalunya, es reduiran les dedicacions exclusives com segueix:
o Alcalde: 8%
o Dues restants: 6%
• Creació d’una partida pressupostària sota el nom “Urgències Socials”. Aquesta partida es nodrirà de les aportacions resultants de les reduccions abans esmentades.

Al final, i com a aspecte positiu, varem acordar entre tots els grups municipals, constituir una comissió per fer propostes que ajudin a afrontar el pressupost del 2011, que es preveu complicat degut a la previsió d’una important disminució d’ingressos i de l’increment de la demanda d’ajudes socials. Espero que l’esperit dels representants que designaran els diferents grups sigui el d’ajudar a superar aquesta etapa de crisi i no tant aprofitar la comissió per intentar treure profit polític.
foto: la regidora d'hisenda Imma Viera durant la seva exposició (ripollet.cat)

No hay comentarios: