Vistas de página en total

jueves, 19 de noviembre de 2009

Las Páginas Amarillas


En plena era de les noves tecnologies, del mòbil, d’Internet, dels GPS i d’altres instruments a l’ús, sobta que encara passin per casa per deixar les Páginas Amarillas i les Páginas Blancas.

Qui utilitza aquestes guies? Sempre hi haurà algú que no sàpiga o simplement, no vulgui utilitzar aquestes eines que la civilització posa al nostre abast. Per tant, no està malament que en un moment de necessitat, qui vulgui, pugui disposar d’aquestes guies per trobar alguna persona o alguna empresa, tenint en compte que en aquestes guies no surten ni els telèfons mòbils ni les pàgines web ni els correus electrònics.

Fins aquí, correcte.

La meva reflexió gira en torn al perquè, si jo no utilitzo mai aquestes guies, ni les he demanades a ningú, me les porten a casa. Sense cap cost econòmic, això sí. El tema és que hi ha un altre cost que no estic disposat a assumir, i és el cost que representa aquest dispendi en una matèria tan escassa com és el paper, que be es podria utilitzar per una altra cosa, o simplement, estalviar la tala d’un bon grapat d’arbres.

El fet és que avui, truquen al timbre de casa i un jove molt amable m’entrega les guies. Li dic que gràcies, però que no les necessito i em diu que és igual, que les ha de deixar. A més, afegeix que si no les vull, que les llanci al contenidor del paper. Fantàstic!

Anem malament amb aquestes coses, que poden semblar simples, però que tenen una gran transcendència. Quantes guies es reparteixen a Espanya?

Els propers dies trobarem el poble ple de guies pel terra i els contenidors blaus plens de guies. Al menys, abans, recollien les velles quan entregaven les noves. Ara, ni això.

No hay comentarios: