Vistas de página en total

martes, 13 de octubre de 2009

L’Aula d’extensió Universitària a Ripollet


La passada setmana es va presentar al Teatre Auditori de Ripollet l’inici del projecte anomenat Aula d’Extensió Universitària, que consisteix en oferir tot un cicle de conferències a persones de més de 50 anys.

Aquesta experiència que ja es porta a terme a d’altres municipis de la nostra comarca, com Sabadell, està tenint molt d’èxit ja que no es tracta d’ensenyament reglat, si no de xerrades i conferències a càrrec de professors universitaris i persones de reconegut prestigi. Està organitzat per una entitat local creada per desenvolupar el projecte, que treballa el programa del curs i coordina a tots els seus membres, que ja superen la vuitantena.

A Ripollet s’ha posat en marxa a iniciativa municipal, a través de la regidoria de Serveis Socials i la resposta ha estat magnífica, el que ha comportat haver de canviar d’escenari per a les conferències, ja que estava previst fer-les al CIP i s’hauran de fer a la sala d’actes del Centre Cultural. De fet, es tracta d’un projecte contemplat al Pla d’Actuació Municipal d’aquest mandat. La primera conferència va girar en torn al canvi climàtic i va estar realitzada per Francesc Mauri.

A la presentació de la inauguració va estar present, entre d’altres, el Vice-rector de la Universitat Autònoma de Barcelona Bonaventura Bassegoda. Va resaltar la importància d’aquests projectes en el moment actual, que moltes persones accedeixen a la maduresa amb necessitats noves i diferents de les que teníem fins ara. Les aules d’Extensió Universitària són una bona eina per donar resposta a aquestes inquietuds.

No hay comentarios: