Vistas de página en total

martes, 9 de abril de 2013

El govern municipal satisfet de la gestió realitzada, tot i la conjuntura econòmica

 El govern municipal satisfet de la gestió realitzada, tot i la conjuntura econòmica -Imatge 1-

Tant el PSC com CiU estan satisfets i valoren de forma molt positiva els dos primers anys de legislatura. "Valorem molt positivament el pacte de govern, en un moment complex per a la gestió pública". Amb aquestes paraules ho exposava l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, a la roda de premsa de valoració, celebrada dilluns, 8 d'abril. Parralejo va destacar l'estabilitat de govern i què, gracies a això, "es poden complir millor els compromisos amb la ciutadania". 

 L'alcalde de Ripollet va explicar que "el Pla d'Acció Municipal sobre el que treballem aquest mandat és diferent al d'altres legislatures, ja que no es basa tant en construir equipaments, com en serveis a les persones". En aquest sentit, Parralejo va anunciar que en fins al moment ja s'ha executat o s'està realitzant el 75% del PAM. A més, a part dels projectes pactats entre PSC i CiU, "també s'han realitzat una desena d'accions fora del PAM, com ara els vestuaris de les piscines o del poliesportiu, els tancaments de l'escola Pinetons i de la Deixalleria Municipal o la reordenació del trànsit.

Quant a la situació econòmica, Parralejo va destacar que, tot i que encara hi ha certes tensions a tresoreria, pel retard de pagaments d'altres administracions, com ara la Generalitat que deu al municipi uns 3,8 milions d'euros, s'està funcionant gràcies a què es van fer uns pressuposts austers. Per a l'alcalde, però, "és important que aquesta austeritat s'ha produït amb la reducció de la despesa corrent, sense que això afecti al ciutadà". D'altra banda, el govern de PSC i CiU, van remarcar l'aposta per augmentar les partides de Serveis Socials i les polítiques d'ocupació. Entre d'altres objectius, el govern també va destacar a la roda de valoració de mitja legislatura que està treballant per "donar suport i col·laboració amb el teixit associatiu, per garantir la realització de totes les activitats que es fan".

En l'apartat d'inversions, arran diferents aportacions provinents d'altres administracions, l'Ajuntament podrà realitzar projectes per un valor total de 4 milions d'euros. Aquests projectes es realitzaran de forma directa per part de l'Ajuntament, per tal de donar feina a persones en atur de Ripollet. Així, es faran reformes a la Biblioteca, al Teatre Auditori i reasfaltat de carrers, entre d'altres projectes.

Quant a la relació amb l'oposició, Parralejo va manifistar que "s'han aconseguit consensos molt importants en moltes mocions al Ple, com ara el tema dels desnonaments, les preferents o el dret a decidir". En aquesta línia, el portaveu de CiU, Xavier Peñarando, tot i coincidir en el consens en molts temes va lamentar "certes actituds puntuals i individuals d'algunes persones que han volgut posar en dubte la nostra transparència o legalitat".

També, per part de CDC, el seu president local, Julià López, va declarar que "la trobada d'avui és molt positiva perquè ens permet reflexionar sobre aquells punts de la nostra gestió que es poden millorar" i que treballen amb l'objectiu que sigui el propi govern municipal qui marqui l'agenda dels temes més transcendents.

1 comentario:

proyecto3 dijo...

Com a Ripolletenc, estic orgullós que l'equip gestor de la ciutat sigui capaç de mantenir un equilibri amb totes les dificultats que ens planteja la situació económica actual.
Per altra banda, trobo a faltar algún comunicat, comentari o apunt, respecte a l'augment de l'atur al poble i a les messures empreses, ja que no sembla que acabin de funcionar.