Vistas de página en total

martes, 22 de mayo de 2012

Els comptes clars




Els comptes de l’Ajuntament de Ripollet estan ben clars. Tot i que el grup municipal del COP vulgui sembrar dubtes, posant Ripollet al mateix nivell que altres administracions que fan trampes amb els seus comptes, la realitat és que els números de l’Ajuntament de Ripollet estan ben clars, estan sanejats i superen qualsevol auditoria.

Per què les diferents administracions (Diputació, Generalitat, Tribunal de Comptes...) avaluïn la situació econòmica de l’Ajuntament es fan servir molts barems: deute general, deute per habitant, deute i termini de pagaments a proveïdors, tancaments pressupostaris, etc. Tots ells demostren que els comptes de l’Ajuntament, no tant sols compleixen amb les indicacions legals, sinó que resisteixen qualsevol comparació amb els municipis similars al nostre.

El COP diu que el deute de 850.000 euros als proveïdors el teníem amagat, que no el fèiem públic. Quina barbaritat! Com poden dir això? A què volen jugar amb aquests comentaris? Potser volen espantar els veïns? Si volen treballar, que comparin Ripollet amb qualsevol altre municipi i després que parlin. Saben perfectament que si la Generalitat pagués els 4 milions d’euros que li deu a l’Ajuntament no hi hauria cap tipus de deute amb els proveïdors.

A més, el COP acusa el nostre govern municipal d’obeir les imposicions que ens arriben de l’Estat. Segons va manifestar el seu representant al darrer Ple extraordinari, quan es va aprovar el pla d’ajust, ells estan per la insubmissió i la desobediència. El govern que presideixo complirà totes les lleis, fins i tot les que no ens agradin.

Tot això ho hauria de saber el COP, que és un partit polític que té accés als comptes municipals. Potser el problema que tenen és que no fan la seva feina, que no hi dediquen el temps suficient. Sense anar més lluny, al Ple extraordinari del passat dia 14, només va assistir un dels quatre regidors del COP. Això també forma part de la responsabilitat que s’adquireix al prendre possessió com a regidor. O és que no venen perquè no es cobra?

En una cosa estem d’acord amb el COP i en més d’una ocasió ho hem fet saber. Cal un nou model de finançament municipal, més autonomia local, no tractar tots els municipis per igual...

Si el COP volgués, podríem fer un bon debat amb aquest tema en el Ple. Molt em temo, però, que no serà així, entre altres coses perquè després d’un any d’aquest nou  mandat el seu cap de llista i portaveu ni està ni se l’espera.

No hay comentarios: