Páginas vistas en total

lunes, 13 de julio de 2009

Gran acord sobre finançament
L’acord assolit pel finançament de les Comunitats Autònomes situa Catalunya en una nova dimensió. El govern de la Generalitat de Catalunya ha demostrat fermesa i eficàcia en tot el procés negociador, i al final s’ha demostrat com a una bona estratègia.


És cert, tal i com va expressar el President Montilla en el discurs institucional, que el procés ha estat massa llarg i amb informacions confuses que ha fet que els ciutadans ho haguem viscut amb un cert desassossec. Però amb el resultat final aconseguit, podem dir que ha valgut la pena.

L’objectiu ha estat aconseguir un finançament que acompleixi amb els preceptes de l’Estatut i al mateix temps que sigui just per Catalunya, combinant principis com solidaritat i justícia. Uns objectius molt ambiciosos, tenint en compte que l’anterior acord havia estat nefast per a Catalunya i s’havia de trencar ni més ni menys que el propi model, posant d’acord al Govern Central i les Comunitats Autònomes.

El procés ha estat portat molt be pel cap de la delegació del govern el conseller d’Economia Antoni Castell, el qual ha tingut en tot moment el suport i l’actitud ferma del President Montilla, que sabem que treballa sense fer soroll, qualitat molt valorada pels ciutadans en els polítics.

Crec que hem d’estar tots satisfets pels resultats obtinguts, a nivell general per tots els ciutadans i a nivell particular pels actors econòmics. El nou acord suposa garantir la prestació i el nivell de qualitat que els serveis públics de Catalunya mereixen, així com un programa d’inversions que recuperi el temps perdut durant aquests darrers anys.

Els 3.855 milions d’euros aconseguits, representa alguna cosa més que una xifra. Estem parlant d’un canvi de model a l’hora d’establir les aportacions, que significa que Catalunya no tornarà a patir els problemes de l’anterior model, que ens ha portat a una situació financera insuficient, el que ha provocat un deteriorament dels nostres serveis públics. Per primer cop, el finançament de Catalunya estarà per sobre de la mitja en relació a la resta de Comunitats des del primer any d’aplicació, el que suposarà tornar al lideratge econòmic d’Espanya.

Catalunya ha vist reconegut els seus drets, els quals han estats defensats amb bons arguments i raons, per persones amb la capacitat tècnica i política per convèncer i arribar a acords.

Enhorabona a tots ells!

2 comentarios:

ricard dijo...

L'ampliació , de la ja de per sí gran distància entre els polítics i els ciutadans, i la contribució a la sensació de desafecció social vers la política, és quelcom on els protagonistes de les negociacions tenen ampla marge de millora, ara que és hora d'explicar l'acord a la societat

webay dijo...

have a nice day.